Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN anunță că au început să sosească în România echipamentele principale ale primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT

MApN anunță că au început să sosească în România echipamentele principale ale primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT

Un articol de: Ramona Zaharia - 19 Aug 2020, 20:46
MApN anunță că au început să sosească în România echipamentele principale ale primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT Eveniment

Ministerul Apărării Naționale (MapN) anunță că în luna august au început să ajungă în România unele dintre echipamentele principale care intră în componența primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

 

Ministerul Apărării: Au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT

 

Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, din județul Constanța. Tot acolo va avea loc și testarea de acceptanță și recepția.

După testarea de acceptanță, care ar urma să se finalizeze în a doua parte a lunii octombrie, va urma etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT pe configurația specifică echipamentelor livrate României.

Instruirea colectivă a echipajelor va continua și în anul 2021, cu asistență din partea militarilor SUA.

”Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.

Aceste echipamente au fost precedate de transporturi terestre, aeriene și maritime ale unor echipamente de sprijin logistic, comunicații, echipamente și dispozitive de testare, precum și echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului PATRIOT.

Achiziționarea sistemelor PATRIOT a fost stabilită prin Legea nr. 222/2017 pentru realizarea „Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol”, aferentă programului de înzestrare esențial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”. Documentul prevedea atribuirea contractelor Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru achiziționarea a șapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT configurația 3+, din producția curentă (noi), respectiv a echipamentelor majore, mijloacelor de transport, materialelor, pieselor, echipamentelor de mentenanță, muniției necesare, pachetului de suport logistic inițial și a serviciului de instruire, echipamentelor criptografice și cu regim special. (...)Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Contractorii principali ai pachetului de echipamente și servicii aferente sistemelor PATRIOT sunt companiile americane Raytheon și Lockheed-Martin”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Ministerul mai transmite că România a achiziționat o configurație modernă hardware și software de sisteme PATRIOT aflate în serviciu, testată în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

 

Două aeronave F-16, din noul lot de cinci, au sosit în România

 

Amintim, în acest context că Ministerul Apărării Naționale a anunțat recent că primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române au sosit, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea.

Cele cinci avioane sunt în cofigurație M5.2, la fel ca celelalte 12 care se află deja în dotarea Armatei României, iar următoarele două vor fi livrate până la sfârșitul lui 2020, iar ultima, în primul trimestru al anului 2021.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   rachete Patriot