Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN anunță extinderea verificării modului de acordare a gradelor militare la perioada 1990-2012

MApN anunță extinderea verificării modului de acordare a gradelor militare la perioada 1990-2012

Un articol de: - 29 Iun 2012, 20:13
MApN anunță extinderea verificării modului de acordare a gradelor militare la perioada 1990-2012 Foto: romaninuk.net Eveniment

Ministerul Apărării Naționale a anunțat extinderea verificării, la perioada  1990-2012, a modului de acordare a gradelor militare, în contextul scandalului iscat pe această temă, arată Mediafax.

Problema legalităţii avansărilor ofiţerilor în rezervă este în atenţia conducerii ministerului de la momentul apariţiei primelor informaţii în presă, arată ministerul într-un comunicat.

"Datorită interesului reprezentanţilor mass-media şi a controverselor apărute în spaţiul public, obiectul de investigare al comisiei a fost extins şi pentru perioada 1990-2012. La finalizarea fiecărui an verificat, Ministerul Apărării Naţionale va comunica datele cu avansările ilegale din anul respectiv, urmând ca, la sfârşitul analizei, să fie făcută publică lista acestor cazuri pe intreaga perioadă", susține MApN.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat  recent că a a înfiinţat o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad al ofiţerilor superiori. Acesta a avansat şi o cifră: numai în perioada 2010-2012, au fost înaintate în grad peste 2.700 de persoane, însă nu toate avansările ar fi fost făcute oneros.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   scandal