Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN: Ceremonie restrână de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală. Accesul publicului va fi restricționat

MApN: Ceremonie restrână de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală. Accesul publicului va fi restricționat

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Noi 2020, 22:46
MApN: Ceremonie restrână de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală. Accesul publicului va fi restricționat Eveniment

Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat de presă cu privire la organizarea ceremoniei de Ziua Naţională a României, din București. 

De 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, aproximativ 150 de militari vor participa la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun. La Arcul de Triumf nu vor fi prezente mai mult de 400 de oficialităţi, iar pe sub Arcul de Triumf vor trece doar militarii din Garda de onoare, regimentul 30 Mihai Viteazul. Anul acesta blindatele şi avioanele de luptă nu vor putea fi admirate.

Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o scurtă cuvântare, iar drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Evenimentul nu va fi deschis publicului și se va desfășura cu respectarea strictă a măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus. De asemenea, publicul nu va avea acces nici la repetiția de la Arcul de Triumf, de luni, 30 noiembrie.

"Luni, 30 noiembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc o repetiție la Arcul de Triumf, care se va desfășura în aceleași condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Accesul publicului nu va fi permis în zona de desfășurare a evenimentului și nici în spațiile adiacente locului de desfășurare a repetiției", a transmis MApN. 

 

O ceremonie restrânsă de Ziua Națională va avea loc și la Alba Iulia

 

Gabriel Pleșa, primarul din Alba Iulia, a declarat, vineri seară, într-o intervenție telefonică în studioul B1 TV, că în acest an nu va avea loc o paradă militară în orașul pe care îl conduce, ci doar un ceremonial militar la Monumentul Unirii, în locul fastuoasei parade cu care eram obișnuiți. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Totuși, la evenimentele organizate de Ziua Națională vor participa oficialități din stat, alături de cele din autoritatea locală.

"Din păcate, cea mai estompată din ultimii 30 de ani. Abia luni noaptea, pe 30 noiembrie ieșim din starea de carantină. Data de 1 decembrie va fi prima zi după două săptămâni de carantină.

în data de 1 decembrie vom avea două eveniment frumoase:Tedeumul din curtea Catedralei Încoronării care se va desfășura la fel ca in ceilalți ani, noi doar vom lua măsurile de siguranță, o sa verificam prin Poliția locală să se poarte masca și să se păstreze distanța.

La ora 14:00 va fi un ceremonial militar , nu o paradă, la Monumentul Unirii. Așteptam o vizită la nivel înalt, probabil va fi ori Președintele României ori premierul. Se va depune o singură coroană de flori, fanfară militară a diviziei și o alocuțiune a persoanei cu cel mai înalt rang din stat prezentă. Va fi prezenta presă, autorități locale, politicieni", a declarat primarul din Alba Iulia. 

Citeşte mai multe despre:   MAPN,   parada militara,   1 Decembrie,   restrictii,   COVID-19,   pandemie