Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN confirmă eroarea în cazul avansării lui Robert Turcescu în grad: Ordinul a fost revocat

MApN confirmă eroarea în cazul avansării lui Robert Turcescu în grad: Ordinul a fost revocat

Un articol de: - 26 Iul 2012, 14:13
MApN confirmă eroarea în cazul avansării lui Robert Turcescu în grad: Ordinul a fost revocat Foto: B1 TV Eveniment

Ministerul Apărării Naţionale confirmă declaraţiile jurnalistului turcescu-54720.html">Robert Turcescu privind eroarea comisă în cazul avansării sale în gradul de locotenent-colonel. Într-un document MApN publicat de Robert Turcescu pe blogul său, se precizează că ordinul respectiv a fost revocat.

“Petiția dumneavoastră adresată ministrului apărării naționale a fost analizată de comisia constituită pentru verificarea modului de acordare a gradelor și înaintare în grad a ofițerilor în rezervă. Vă aducem la cunoștință că, în urma verificărilor efectuate, ordinul prin care vi s-a acordat gradul de locotenent colonel (în rezervă) a fost revocat.”, se arată în documentul MApN.

„Prin urmare, “ordinul a fost revocat”. Adica exact ceea ce am sustinut in permanenta: ca a fost vorba de o eroare, ca n-am stiut despre un astfel de ordin! Daca as fi stiut, si spun asta pentru mintile spalate, ar fi trebuit sa am un livret, iar in raspunsul de la MAPN s-ar fi precizat ca trebuie sa predau livretul etc.”, precizează turcescu-54720.html">Robert Turcescu în postarea de pe blog în care publică răspunsul MApN.

„Pe scurt: cineva mi-a pus numele pe o hirtie vrind sa ma faca, fara stiinta mea, colonel. Ma rog, locotenent-colonel. Miine poate vor sa ma faca astronaut. Sau amiral. Dar chiar si mintile spalate care se uita la Antena 3 ar trebui sa inteleaga ca intr-o lume care mai are o cit de mica doza de normalitate asa ceva nu e posibil fara incuviintarea sau acceptul celui vizat! In speta, subsemnatul.”, mai spuns jurnalistul.

Ministerul Apărării a luat această decizie în urma unei solicitări formulate în acest sens de către Robert Turcescu încă din 22 iunie 2012.

„Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.”,
preciza Turcescu în solicitarea adresată MApN.


Citeşte mai multe despre:   Robert Turcescu,   mapn,   eroare,   turcescu