Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN, despre achiziția corvetelor multifuncționale: Noul termen estimat pentru finalizarea procedurii este 15 noiembrie 2018

MApN, despre achiziția corvetelor multifuncționale: Noul termen estimat pentru finalizarea procedurii este 15 noiembrie 2018

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 15:28
MApN, despre achiziția corvetelor multifuncționale: Noul termen estimat pentru finalizarea procedurii este 15 noiembrie 2018 Eveniment

Ministerul Apărării Naționale a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că procedura specifică de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial „Corveta multifuncțională” se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018, in faza de evaluare a ofertelor tehnice, se arată într-un comunicat de presă al MApN. După finalizarea acestei evaluări, vor fi deschise ofertele financiare. 

Reprezentanții Ministerului mai precizează că pentru evaluarea soluțiilor tehnice prezentate de fiecare candidat au fost solicitate clarificări, astfel că s-a impus modificarea calendarului procedurilor. 

În aceste condiții, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii a fost srabilit pentru 15 noiembrie 2018. Inițial, MApN anunțase că rezultatul procedurii de achiziție va fi făcut public vineri, 26 octombrie. 

”Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul pentru armamente, a inițiat pe data de 1 martie 2018 procedura specifică de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial „Corveta multifuncțională”, având ca obiectiv atribuirea unui acord-cadru destinat achiziției a patru corvete și a suportului logistic inițial aferent acestora, așa cum este descris în H.G. 48/2018.

Procedura se derulează conform unui calendar estimat prezentat, într-o primă formă, în cadrul documentației de atribuire publicată pe site-ul C.N. Romtehnica S.A. 

După finalizarea etapei de calificare, comisia de evaluare, stabilită de Departamentul pentru armamente, a derulat cu fiecare candidat calificat runde succesive de dialog, care au avut ca obiectiv identificarea unei soluții tehnice și comerciale optime, care să satisfacă necesitățile operaționale ale Forțelor Navale Române, urmărindu-se, totodată, menținerea caracterului concurențial al procedurii de achiziție.

Procedura specifică de achiziție se află în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018, în faza analizării ofertelor tehnice, ofertele financiare urmând să fie deschise de comisia de evaluare numai după finalizarea evaluării ofertelor tehnice.

Având în vedere caracterul complex al achiziției, diversitatea tipurilor de nave ofertate și soluțiile tehnice prezentate de fiecare candidat, pentru evaluarea acestora comisia de evaluare a transmis o serie de solicitări de clarificări, în baza prevederilor HG 48/2018, care precizează că „autoritatea contractantă are dreptul de a solicita clarificări și precizări referitoare la ofertele finale”

Tot în textul HG, se stipulează că „termenul de răspuns la solicitările de clarificări va fi de cel mult 5 zile lucrătoare de la primirea acestora”.

Astfel, derularea procedurilor de clarificare a impus modificarea calendarului, noul termen estimat pentru finalizarea procedurii fiind 15 noiembrie 2018”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Programul de înzestrare ar fi în valoare de 1,6 miliarde de euro. 

În cursa pentru dotarea Forțelor Navale Române cu patru corvete multifuncționale s-au înscris companiile Naval Group din Franța, Damen din Olanda, germanii de la ThyssenKrupp Marine Systems și italienii de la Fincantieri. 

Conform unor surse, grupul olandez ar avea cele mai multe șanse de a câștiga licitația. Asta în condițiile în care, cei de la Damen au primit conducerea șantierului naval de la Mangalia, cu toate că acționarul majoritar este statul român.  
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Apararii