Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment MApN: Militarii au intervenit î județele Alba și Buzău, în sprijinul populației afectate de ploi și inundații

MApN: Militarii au intervenit î județele Alba și Buzău, în sprijinul populației afectate de ploi și inundații

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Iun 2019, 12:44
MApN: Militarii au intervenit î județele Alba și Buzău, în sprijinul populației afectate de ploi și inundații Foto: mapn.ro Eveniment

Militarii au intervenit în ultimele două zile, în județele Alba și Buzău pentru sprijinirea populației afectate de ploile torențiale și inundații, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale. 

”Militari şi mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență, în județele Alba şi Buzău, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice și hidrologice.

Astfel, sâmbătă, 1 iunie, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acționat, la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populației afectate din localitatea Viperești, judeţul Buzău.

De asemenea, duminică 2 iunie, 15 militari şi patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Brigada 10 Geniu, acționează, la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicații în localitatea Răchita, judeţul Alba”, se arată în comunicatul citat. 

Reprezentanții instituției mai transmit că MApN a păstrat în permanență aproape 5.000 de militari pregătiți pentru intervenție. 

”În regiunile aflate sub incidența codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naționale a păstrat în permanență aproape 5.000 de militari pregătiți pentru intervenție (dintre care aproximativ 2.600 pot acționa în primă urgență) și 834 de mijloace tehnice pentru a acționa în sprijinul populației afectate de calamități naturale, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență.

La nivelul instituției militare este monitorizată permanent situația din teritoriu, iar subunitățile de intervenție continuă să fie pregătite pentru a acționa, la cererea autorităților, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de cazuri”, se mai precizează în comunicatul citat. 
 

Citeşte mai multe despre:   mapn