Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Diaspora la APEL: Românii din străinătate au între 10-15 zile pentru a-şi lămuri situația militară! DETALII fierbinţi pentru toţi compatrioţii

Diaspora la APEL: Românii din străinătate au între 10-15 zile pentru a-şi lămuri situația militară! DETALII fierbinţi pentru toţi compatrioţii

Un articol de: B1.ro - 24 Sep 2018, 12:41
Eveniment

Români, Ministerul Apărării Naţionale pregăteşte o nouă lege ce vizează mobilizarea generală! 

Astfel, la instituirea stării de asediu, la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetăţenii români încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecaţi temporar în afara ţării, vor avea obligația de a se întoarce în țară pentru serviciul militar în cel mult 10 zile.

Și cei care nu mai au domiciliul în România trebuie să contacteze centrele militare în cel mult 15 zile, prevede proiect de lege al MapN. Conform proiectului, serviciul militar va putea fi efectuat și în calitate de militar voluntar de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 51 ani, la solicitarea acestora.

Cetăţenii încorporabili sunt consideraţi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, care nu îndeplinesc serviciul militar activ. Proiectul de lege introduce, totodată, conceptul de „militar voluntar în termen”, scrie Profit.
 

Citeşte mai multe despre:   diaspora,   MapN,   mobilizare
 
 
 
Loading...