Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maramureș: Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului. Mii de peşti au murit (VIDEO)

Maramureș: Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului. Mii de peşti au murit (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Mar 2018, 09:55
Maramureș: Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului. Mii de peşti au murit (VIDEO) Eveniment

Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului, din Maramureș. Mii de peşti au murit după ce apele pline cu resturi de metale din mina Băiuț s-au deversat în râu. Deşi este a patra oară, când se întâmplă, autorităţile nu se grăbesc să ia măsuri. Localnicii se tem că apa poluată le va distruge culturile şi le va ucide animalele, informează B1 TV. 

Autorităţile locale se încăpăţânează să susţină că nu sunt probleme, în timp ce imaginile arată dezastrul ecologic. Prefectura Maramureş susţine că a trimis o echipă în zonă şi a constatat că "nu sunt probleme".

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării trage, însă, semnale de alarmă.

”Tot râul este afectat. Situația mortaliății piscicole nu o știm încă pentru că monitorizăm în continuare situația, este greu de estimat, dar se poate numi, din păcate, dezastru ecologic în rezervație și pe râul Lăpuş”, a declarat Viorel Coroian, președintele Asociației Pescuit Sportiv CL. 

Localnicii spun că situaţia gravă se repetă. Este deja a patra oară când apele poluate se deversează în râul Lăpuş, însă primarul din Băiuţ nu îşi face griji.

A fost sesizat Ministerul Mediului, Garda de Mediu, dar, au intervenit doar pompierii, care au încercat să cureţe râul.

"După ce nepăsarea își va lua tributul din fauna piscicolă a Cheilor Lăpușului, rezervație naturală, sperăm să nu afecteze grav și viața în râul Someș!", se tem cei din Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Stiri Maramures,   Cheile Lapusului,   Garda de Mediu