Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maramureş: Risc de poluare transfrontalieră din cauza vântului care ridică pulberea de steril

Maramureş: Risc de poluare transfrontalieră din cauza vântului care ridică pulberea de steril

Un articol de: - 08 Apr 2011, 22:24
Maramureş: Risc de poluare transfrontalieră din cauza vântului care ridică pulberea de steril Foto: capital.ro Eveniment

Risc de poluare cu steril în localitatea maramureşeană Lăpuşel, după ce vântul puternic a ridicat praful de pe haldele de steril şi de pe malurile iazurilor de decantare, existând pericolul de a se forma nori de steril care să producă poluare transfrontalieră.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, este posibil să apară probleme în special în apropierea frontierelor.


"În prezent nu putem spune că avem o problemă. Într-adevăr, vântul care suflă puternic ridică praful de pe fostele halde de steril şi de pe malurile iazurilor de decantare, care nu sunt ude. Trebuie să le controlăm în special pe cele din apropierea frontierei, pentru ca nu cumva să avem probleme cu poluarea transfrontalieră. În rest, nu prea avem ce să facem. Bani de investiţii pentru instalaţii care să ude încontinuu pământul nu există, iar respectivele halde aparţin Ministerului Economiei", a declarat Silvian Ionescu, citat de Mediafax.


Șeful Gărzii de Mediu a declarat că haldele aparţin fostei societăţi "Aurul", o companie deținută de stat care, în prezent, este în lichidare. "Pe cine să amendezi?", se întreabă Ionescu, adăugând că situaţia nu este în prezent gravă, dar că se poate agrava fără o intervenţie corectă.

"Trebuie, în esenţă, să udăm haldele respective, astfel încât vântul să nu mai poată ridica praf", a mai afirmat Ionescu.

Oamenii din zonă sunt îngrijoraţi de situaţie şi spun că autorităţile nu au făcut nimic până acum pentru a rezolva problema.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Maramures