Maraton de vaccinare în Capitală. Dozele de ser anti-COVID-19 au fost suplimentate. Rectorul UMF ”Carol Davila”: Nu au apărut efecte adverse deosebite (VIDEO)

Maraton de vaccinare în Capitală. Dozele de ser anti-COVID-19 au fost suplimentate. Rectorul UMF ”Carol Davila”: Nu au apărut efecte adverse deosebite (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dozele de vaccin anti-COVID-19 pentru maratonul de imunizare din Capitală au fost suplimentate de Direcția de Sănătate Publică a municipiului București. Anunțul a fost făcut sâmbătă de medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de la Sala Palatului. Peste 7.000 de persoane au fost vaccinate în primele 24 de ore ale maratonului, iar până acum nu au fost înregistrate reacții adverse „deosebite”, după cum a declarat profesorul doctor Viorel Jinga, rectorul Universităţii Medicină şi Farmacie şi Farmacie ”Carol Davila” din Capitală.

Nu au fost consemnate ”efecte adverse deosebite” în cele două zile ale maratonului vaccinării din București

„Este foarte sigură vaccinarea, avem zece medici ATI care vă asigură sănătatea în cazul în care apar efecte adverse, deși nu am avut efecte adverse deosebite, dar oricând sunt profesioniștii noștri care pot să intervină. Foarte multe persoane ne-au mărturisit că au venit la acest maraton știind că sunt cadre profesioniste ale UMF «Carol Davila» din București, au diferite patologii, colegii noștrii le-au explicat că se pot vaccina și astfel s-au lămurit și s-au vaccinat în cele două centre. Acest centru nici nu pare a fi un centru temporar, pare a fi un centru de când lumea, este o atmosferă liniștită, sigură și totul decurge foarte bine”, a dat asigurări rectorul UMF ”Carol Davila”, instituția implicată în organizarea maratonului vaccinării, în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La rândul său, conferenţiarul Mihai Craiu, a ținut să-i asigure pe toți cei care vor să se vaccineze în cadrul maratonului că există doze suficiente de ser.

„M-am simțit într-o extraordinară stare se confort având alături, la punctul de prim ajutor pe colegii noștri anesteziști de la Institutul Fundeni, echipa girată de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă și afară sunt echipajele SMURD și cele două ambulanțe de la SABIF (Serviciul de Ambulanță București – Ilfov – n.r.). Cu mâna pe inimă, vă spun că am stat liniștit, mai liniștit decât atunci când mi-am vaccinat colegii în etapa I. Salut entuziasmul studenților și cred că acesta e cuvântul de ordine al zilei de astăzi, efectul acesta de entuziams contagios al voluntarilor noștri care a facilitat un bun flux, ținând cont de faptul că o proporție semnificativă din cei vaccinați sunt seniori. (…)

Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta şi care vine cu orice document legal valabil”, a spus Mihai Craiu.

Și profesorul Cătălina Poiană, preşedinta Colegiului Medicilor din Capitală,a declarat că se bucură atât de faptul că un număr mare de persoane au ales să se vaccineze în cadrul maratonului, dar și ”solidaritatea de care corpul medical a dat dovadă în aceste două zile”

Între timp, România a depășit un nou record în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, la nivel nașional au fost vaccinate peste 110.000 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe