Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maratonul vaccinării în centrele MApN: 100 de persoane, vaccinate în prima parte a zilei de marți la Spitalul Militar din Capitală

Maratonul vaccinării în centrele MApN: 100 de persoane, vaccinate în prima parte a zilei de marți la Spitalul Militar din Capitală

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Mai 2021, 17:53
Maratonul vaccinării în centrele MApN: 100 de persoane, vaccinate în prima parte a zilei de marți la Spitalul Militar din Capitală Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Eveniment

În prima parte a zilei de marți, 100 de persoane au mers să se vaccineze anti-COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ''Carol Davila'' din Capitală, în cadrul maratonului de imunizare din centrele MApN care a început marți și se va desfășura până în data de 11 mai.

 

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima parte a zilei de marți la Spitalul Militar din București

 

Comandatul Spitalului Militar din București, Florentina Ioniţă Radu, a declarat, potrivit Agerpres, că până lmarți după-amiază 100 de persoane s-au prezentat la vaccinare, pe platforma online fiind programate 365.

"În acest moment, la nivelul Spitalului Militar sunt 365 de persoane programate în platformă, (...) dar alături de aceste persoane pot veni doritorii care nu sunt programaţi, persoane care se vor vaccina cu vaccinul Pfizer. Pentru acest maraton de vaccinare sunt destinate echipe speciale, alcătuite din medici ai Spitalului Militar Central, rezidenţi, asistente medicale, registratori medicali. Medici din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe se ocupă în mod special de pacienţii care aleg să facă vaccinul în cadrul spitalului nostru, aşa cum s-au ocupat de cei care s-au programat pe platformă. (...) Până la acest moment, la maratonul vaccinării au venit 100 de persoane", a declarat Florentina Ioniţă Radu.

Persoanele care vor să se vaccineze în cadrul maratonului din centrele MApN se pot prezenta aici doar cu bulentinul, vaccinările având loc non-stop, fără programare.

"Oamenii sunt înştiinţaţi, se face un chestionar epidemiologic. (...) Pot veni inclusiv noaptea. De pe 4 mai până pe 11 mai vă invităm în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar, indiferent de oră, 24 din 24, să veniţi să vă vaccinaţi", a mai spus comandantul Spitalului Militar.

 

Mai multe spitale militare din țaăr participă la maratonul vaccinării 

 

La maratonul de vaccinare participă centre din Spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

”În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, au transmis reprezentanții MApN.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

 

Citeşte mai multe despre:   maraton vaccinare,   MApN