Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine este interlopul Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Timiş: A fost eliberat condiţionat de 3 ori, deşi cazierul lui arată zeci de infracţiuni, printre care omor din culpă sau o evadare (VIDEO)

Cine este interlopul Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Timiş: A fost eliberat condiţionat de 3 ori, deşi cazierul lui arată zeci de infracţiuni, printre care omor din culpă sau o evadare (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 04 Iun 2019, 09:40
Cine este interlopul Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Timiş: A fost eliberat condiţionat de 3 ori, deşi cazierul lui arată zeci de infracţiuni, printre care omor din culpă sau o evadare (VIDEO) Foto: Poliţia Română Eveniment

Poliţia Română a reuşit marţi dimineaţă capturarea interlopului Ionel Marcel Lepa care duminică a împuşcat mortal un poliţist care încerca să îl captureze deoarece era dat în urmărire internaţională.

Simpla prezenţă a acestui criminal în libertate este însă un mare mister deoarece acesta un infractor dovedit prin zeci de infracţiuni comise care a intrat şi ieşit din puşcărie în mod continuu din 1990, când avea 19 ani, şi până în prezent. În ciuda cazierului său extrem de încărcat, Lepa a primit eliberare condiţionată de trei ori.

Potrivit Libertatea, la începutul anilor ‘90, Lepa avea doar 19 ani şi 23 de furturi la activ, toate săvârşite noaptea, în timp ce avea cagula trasă pe faţă sau era în grup organizat. În plus, el fusese prins în timp ce era băut la volan şi a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru omor din culpă.

Prima dată a ajuns în puşcărie în 1990, de unde avea să fie eliberat condiţionat în 1993. Nu a stat prea mult timp în liberatea pentru că a fost prins în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În 1995, Judecătoria Caransebeş l-a condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru alte 24 de infracţiuni de furt calificat. Este arestat în noiembrie 1996, iar în timpul executării pedepsei primeşte o condamnare de încă 3 ani pentru tâlhărie. Dar pedeapsa i se contopeşte cu cea veche, iar Lepa este eliberat condiţionat din nou, în aprilie 1998.

Nici a doua eliberare condiţionată nu a schimbat ceva, Lepa întorcându-se în arest două luni mai tarziu.  La 6 octombrie 1999, Tribunalul Timiş îl condamnă la 12 ani şi 6 luni de închisoare. Trei săptămâni mai târziu, Lepa evadează.

A fost prins şi reîncarcerat abia după un an, la 13 noiembrie 2000. Tribunalul Militar Bucureşti l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, reţinând circumstanţe agravante: evadare prin folosirea violenţei sau de către mai multe persoane împreună.

Tribunalul Alba Iulia face în 2005 socoteala tuturor pedepselor primite de Lepa şi decide că acesta trebuie să rămână în penitenciar 16 ani. Dar după executarea a 3/4 din pedeapsă, adică după 12 ani, în 2012, Lepa obţine, din nou, eliberarea condiţionată şi iese de pe poarta Penitenciarului Aiud.

Acesta şi-a continuat activitatea infracţionară şi, în 2014, el a recidivat să spargă o casă. Fiul proprietarului a încercat să îl oprească cu o mătură. Văzându-l, Lepa a sărit la el cu briceagul și i-a tăiat brațul stâng, deși, potrivit proprietarului citat de Libertatea, tâlharul ar fi țintit pieptul.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Trimis în judecată în mai 2016, Lepa a fost condamnat în octombrie 2017 de Judecătoria Lugoj la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru tentativă de tâlhărie. În plus, observând că fapta a fost săvârşită în termenul de încercare al eliberării condiţionate din 2012, instanţa a adăugat la pedeapsă cei 4 ani (1.486 de zile) de închisoare rămaşi neexecutaţi.

Lepa a atacat decizia și ulterior a dispărut, până când a fost depistat duminică, dar în încercarea de a fi prins a ucis un poliţist, fiind capturat în cele din urmă marţi dimineaţă în jurul orei 4:45.

Criminalul polițistului din Timiș a fost prins. Se ascundea în Remetea Mare (VIDEO)