Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marcel Vela a discutat cu omologul său ungar despre restricțiile de circulație impuse de Budapesta: Câte puncte de trecere a frontierei cu țara vecină vor fi deschise (VIDEO)

Marcel Vela a discutat cu omologul său ungar despre restricțiile de circulație impuse de Budapesta: Câte puncte de trecere a frontierei cu țara vecină vor fi deschise (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 31 Aug 2020, 10:58
Marcel Vela a discutat cu omologul său ungar despre restricțiile de circulație impuse de Budapesta: Câte puncte de trecere a frontierei cu țara vecină vor fi deschise (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni, în debutul ședinței de Guvern, că în total vor fi deschise 12 puncte de trecere a frontierei către Ungaria, autoritățile din țara vecină acceptând deschiderea a patru alte puncte față de cele anunțate inițial. Totul, în contextul în care  Ungaria a anunțat că îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.  Ulterior, ministrul ungar de Externe, ministrul Péter Szijjártó a confirmat, în cadrul unei discuții cu șeful MAE român, Bogdan Aurescu, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români, lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

 

Marcel Vela, discuție cu omologul ungar, în contextul restricțiilor de circulație impuse de țara vecină 

 

”Am avut discuția după anunțul Guvernului maghiar privitor la interdicțiile introduse privind circulația cetățenilor străini. V-am solicitat să luați legătura cu reprezentanții Guvernului pentru a garanta neafectarea tranzitului și pentru mărfuri, și pentru cetățenii români”, i-a spus premierul Ludovic Orban ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în debutul ședinței de Guvern.

”Cu efortul colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, azi dimineață am avut o discuție telefonică cu domnul ministru Sandor Pinter, de la Budapesta. Vor fi deschise 12 puncte de frontieră: Petea, Urziceni, Valea lui Mihai, Borș, Vărșand, Turnu, Nădlac 1, Nădlac 2, Cenad, Curtici, Săcuieni, Salonta. Mai mult, avem promisiunea partenerului ungar că după inaugurarea noului punct de trecere a frontierei  Borș II, în cel mai scurt timp va fi operaționalizat și de către parteneri, astfel încât să fie funcțional încă un punct de trecere aa frontierei pentru care noi deja suntem pregătiți”, a precizat Marcel Vela.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ungaria a anunțat închiderea frontierelor pentru cetățenii străini, de la 1 septembrie, în contextul pandemiei de coronavirus 

 Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar cetățenii ungari care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a anunțat, vineri, că începând de marți, 1 septembrie, străinii vor putea intra pe teritoriul Ungariei doar în cazuri justificate. Excepție vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.Totodată, cetățenii maghiari care se întorc în țara lor vor sta în carantină până ce vor avea două teste de COVID-19 negative. Aceste reguli anunțate de autoritățile de la Budapesta vor intra în vigoare la 1 septembrie și vor ține cel puțin o lună.

În acest context, MAE a cerut lămuriri Ungariei, despre modul în care cetățenii României vor fi afectați de această decizie. Astfel, ministrul român al afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó,

”Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice”, potrivit unui comunicat al MAE.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela,   Ungaria,   coronavirus