Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marcel Vela: Am demarat procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.073 de ofiţeri (VIDEO)

Marcel Vela: Am demarat procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.073 de ofiţeri (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 03 Dec 2020, 16:00
Marcel Vela: Am demarat procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.073 de ofiţeri (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Eveniment

Marcel Vela,  ministrul Afacerilor Interne, a declarat, joi, într-o conferinţă la sediul MAI, că a început demararea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de ofiţeri, în vederea acoperirii deficitului de personal din cadrul MAI, după ce, în ultimii 5 ani, au plecat din sistem peste 30.000 de persoane.

Marcel Vela: În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane

„În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a afirmat ministrul.

Acesta a mai spus că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

Totodată, el a menționat că a aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri de aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare în activitate.

„După jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi în structurile operative alea MAI cei 1.729 de absolvenţi ai şcolilor postliceale de agenţi de poliţie şi subofiţeri”, a mai declarat Marcel Vela.

Acesta a adăugat că, ulterior ocupării acestor posturi, vor continua şi alte măsuri pentru combaterea deficitului de personal, inclusiv încadrări din sursă externă.

Marcel Vela: Am demarat procedurile de concurs pentru încadrarea a 2.073 de ofiţeri (VIDEO)

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela