Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vela: Avem cam 20.000 de locuri pentru carantină, ocupate sunt jumătate. Putem extinde contractele cu unitățile de cazare și putem disponibiliza și alte spații, acum că vine căldura (VIDEO)

Vela: Avem cam 20.000 de locuri pentru carantină, ocupate sunt jumătate. Putem extinde contractele cu unitățile de cazare și putem disponibiliza și alte spații, acum că vine căldura (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 31 Mar 2020, 22:00
Vela: Avem cam 20.000 de locuri pentru carantină, ocupate sunt jumătate. Putem extinde contractele cu unitățile de cazare și putem disponibiliza și alte spații, acum că vine căldura (VIDEO) Eveniment

Marcel Vela a declarat, pentru B1 TV, că România dispune în acest moment de circa 20.000 de locuri pentru persoanele care trebuie să stea în carantină. Ministrul de Interne a precizat că acest număr poate fi suplimentat, căci se pot extinde contractele cu unitățile de cazare și vor fi disponibile și altele, acum că vremea se mai încălzește.

„Am văzut în unele luări de poziție fie în presă, fie ale unor politicieni, care vor să se urce pe valul acesta al necazului românesc și ne-au acuzat că nu mai avem locuri de carantină. Ne-au făcut și interpelări cu amenințări în 48 de ore că nu mai avem spații de carantină, când ele sunt date în fiecare buletin de comunicare. Sunt locuri de carantină, vă dau cifre aproximative acum că nu sunt în birou, cam 20.000 de locuri de cazare, ocupate sunt cam jumătate. 

În carantină intră pe zi cam 2.000 și cam 1000 și poate și mai mult vor ieși din carantinare. Deci cam ca-n principiul vaselor comunicante. Intră în carantină, dar se împlinesc 14 zile și alte spații se eliberează. Avem această perspectivă de disponibilitate în spațiile existente, putem extinde contracte cu unități de cazare pentru a avea capacități și mai mari.

Avem contracte cu hoteluri de pe litoral, din toate județele țării, pe lânge cele pe care le avem puse la dispoziție de Ministerul Tineretului, Educației, baze de tratament, Ministerul Transporturilor și putem disponibiliza și alte spații, acum că vine căldura”, a declarat Marcel Vela, pentru B1 TV. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Acesta a mai spus că timpul de ședere în carantină e de 14 zile, iar cei care pleacă mai devreme, reintră încă 14 zile, de data aceasta pe cheltuiala lor: „Cei care sunt în zonă carantinată și vin în România, la intrarea în țară vor fi evaluați de către Direcțiile de Sănătate Publică. Cei care sunt în carantină, trebuie să stea 14 zile în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritățile locale sau naționale și, în același timp, nu au voie să părăsească acel spațiu. Cine pleacă din carantină reintră încă 14 zile în carantină, pe cheltuiala sa”. Spațiile de carantinare sunt păzite non-stop.
 

Citeşte mai multe despre:   Marcel Vela