Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mare atenție la fructele din comerț: Pentru creșterea multora dintre acestea s-au folosit cantități mari de pesticide (VIDEO)

Mare atenție la fructele din comerț: Pentru creșterea multora dintre acestea s-au folosit cantități mari de pesticide (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 15:54
Mare atenție la fructele din comerț: Pentru creșterea multora dintre acestea s-au folosit cantități mari de pesticide (VIDEO) Eveniment

Mare atenţie la ce consumaţi fiindcă pe piaţă ambundă fructele pentru creşterea cărora s-au folosit cantităţi mari de pesticide. Multe dintre ele sunt culese mai devreme şi, pentru a li se da aspectul de copt, sunt folosite diverse substanţe periculoase pentru sănătatea oamenilor, potrivit B1TV.

Căldura de afară ne face să dorim fructe răcoroase, care ne și hidratează. Și cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii.

Specialiștii avertizează însă că multe dintre fructe pot conține o cantitate mare de substanțe care le accelerează creșterea și coacerea. Printre ele, și pepenii.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Specialiștii avertizează că fermierii recurg la trucuri pentru a culege fructele mai devreme și pentru a le da aspectul de copt, lucru însă extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor.

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepeni injectaţi ar avea seminţele albe, necoapte.

Una dintre substanțele care ar fi folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuronul, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA - pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa.

Aceasta a fost testata pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare caderea parului. Totuşi, subtanţa a primit aviz pozitiv de folosire peste ocean, deoarece nu conţine substanţe cancerigene şi nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.

 

Citeşte mai multe despre:   fructe