Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mare atenție pe cine primiți în casă! Hoții profită de starea de urgență și înșeală bătrânii singuri

Mare atenție pe cine primiți în casă! Hoții profită de starea de urgență și înșeală bătrânii singuri

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Mar 2020, 19:34
Eveniment

Atenție pe cine primți în casă! În plină pandemie de coronavirus, infractorii au găsit o metodă nouă de a păcăli oameni în vârstă: se dau drept angajaţi ai direcţiilor sociale sau spun că sunt trimiși de autorități să dezinfecteze casă și într-un moment de neatenție fură bani sau orice obiecte valoroase le pică în mână.

Mai mult, atutoritățile atenționează că mai mulţi pensionari sunt contactaţi de către un individ care se dă drept angajat al primăriei şi le spune oamenilor că vrea să îi ajute cu mâncare şi medicamente, şi cere adresa exactă a bătrânului. Astfel, ei află unde locuiesc cei singuri și vulnerabili.

Recent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București a deschis dosar penal pe numele a două femei pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă defurt prin violare de domiciliu.

"La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la domiciliul unui bătrân  în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparțînând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

Astfel, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.

Inculpatele nu au reușit să sustragă niciun bun deoarece au fost întrerupte de o vecină care le-ar fi surprins pe acestea în locuința bătrânului și care a sesizat organele de poliție", au declarat autoritățile, citează jurnalgiurgiuvean.ro.

Direcţia de asistenţă socială le recomandă oamenilor să nu ofere nimănui astfel de informaţîi la telefon. Asistenţii sociali intervin doar la persoanele pe care le au deja în baza lor de date şi numai dacă acestea solicită ajutor, ori rudele lor apelează la autorităţi, în caz de nevoie.