Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marea familie TAROM nu se desparte. Șefii companiei au amânat planul de restructurare și speră ca mulți angajați să plece de bună voie (VIDEO)

Marea familie TAROM nu se desparte. Șefii companiei au amânat planul de restructurare și speră ca mulți angajați să plece de bună voie (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Aug 2020, 10:01
Marea familie TAROM nu se desparte. Șefii companiei au amânat planul de restructurare și speră ca mulți angajați să plece de bună voie (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Deşi s-a promis cu surle şi trâmbiţe că pilele de la TAROM vor zbura din funcţii, planul de restructurare s-a amânat, informează B1 TV. Cam 400 de angajați din totalul de 1.800 ar trebui să dispară din schema de personal până la sfârșitul anului, dar şefii companiei speră ca mulţi să plece de bună voie. Cu alte cuvinte, nu vor scandal în familie.

 

Restructurare amânată la TAROM. Pilele rămân în posturi

 

Cu pierderi de 32 de milioane de euro în primele șase luni ale anului și cu zboruri anulate din cauza pandemiei de coronavirus, compania TAROM se vede nevoită să taie în carne vie. Iar oficialii au luat decizia de a concedia cel puţin 400 de oameni.

Însă de la decizie şi până la aplicare drumul e lung. Reprezentanţii companiei au avut o discuţie cu cei ai sindicatelor în vederea restructurărilor şi s-a ajuns la concluzia că mai bine mai aşteaptă, poate angajaţii pleacă singuri acasă.

„A fost o ședință fulminantă de vreo două ore între sindicate și conducerea TAROM. Domnul director general Mihăiță Ursu a estimat, să spun așa, că restructurarea va începe undeva în luna octombrie, deci după alegerile locale”, a susținut Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii B1 TV ”Drumurile Noastre”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Deja se ştie cam care sunt departamentele unde oamenii nu prea îşi au rostul, însă e destul de complicat să rupi marea familie TAROM

„Este o problemă la departamentele Comercial și Financiar, unde ar fi mai mult personal, ar fi supradimensionat personalul. Tot din ședință am înțeles că planul de restructurare nu a fost încă aprobat de AGA și nu a fost prezentat sindicatelor. Deci i-a chemat să bea o cafea... Criteriile de restructurare am înțeles că ar fi de genul angajații cu probleme disciplinare, pensionarii și pensionabilii. Deci domnul Mihăiță Ursu speră să existe un program de plecări voluntare, adică să se facă o listă și să plece oamenii de bună voie”, a mai afirmat Ștefan Etveș.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Dintr-un document publicat în Monitorul Oficial anterior discuţiilor, reieșea că vor fi restructurate până la 700 de posturi, însă peste noapte numărul a scăzut.

TAROM a primit anul trecut un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro. Compania are, în total, 1.800 de angajaţi.

 

Lucian Bode: TAROM poate fi salvată, dar e nevoie de restructurare

 

La începutul acestei luni, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, exprima convingerea că TAROM va fi salvată deoarece deţine o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar. Totuși, ministrul liberal insista și el că este nevoie de restructurarea companiei.

„Compania TAROM va fi salvată. Compania TAROM, în acest moment, are o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată. Dar, fără o restructurare, şi nu vorbesc doar de o restructurare de personal, vorbesc de alte costuri ce trebuie eliminate, combustibili, agenţii, interne, internaţionale...”, a declarat Bode, la începutul lunii august.

Anterior, acesta explicase că situația este foarte gravă în tot ce înseamnă industrie de transport aerian în Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, traficul scăzând cu peste 90 – 95%.

Bode a mai spus că Guvernul va permite accesarea unui credit cu garanții de stat pentru TAROM de aproximativ 64 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   TAROM,   plan de restructurare,   concedieri,   nepotism,   Mihaita Ursu,   Stefan Etves