Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marea lucrare de racordare a a Magistralei 5 de metrou la stația Eroilor a ajuns ștrand (VIDEO)

Marea lucrare de racordare a a Magistralei 5 de metrou la stația Eroilor a ajuns ștrand (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Aug 2016, 10:13
Marea lucrare de racordare a a Magistralei 5 de metrou la stația Eroilor a ajuns ștrand (VIDEO) Eveniment

Au vrut să facă o stație de metrou pentru Magistrala 5 și le-a ieșit un ștrand. Lucrările sunt întârziate pentru că nu se poate rezolva problema pânzei freatice care a inundat galeriile. Localnicii sunt revoltati si acuza că tot ce s-a construit în subsol este compromis total din cauza inundațiilor, potrivit B1 TV.

S-a încercat extragerea apei din sol, însă, din această cauză, s-au produs goluri în teren, iar platoul de deasupra s-a surpat.

Specialiştii români au mai săpat tuneluri de metrou în asemenea soluri, în zona Titan, în anii '70, cu mare succes, prin îngheţaera pământului. Aceştia şi-au anunţat intenţia de a le da sfaturi, gratuit, constructorilor, dar nu i-a ascultat nimeni, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

Marea lucrare de racordare a a Magistralei 5 de metrou la stația Eroilor a ajuns ștrand

În acest context, marea lucrare de la staţia Eroilor de racordare a Magistralei 5 metrou la toată reţea bucureşteană, care trebuia să fie finalizata în decembrie 2015, a rămas în coadă de peşte.

Lucrările sunt întârziate pentru că nu se poate rezolva problema pânzei freatice ce a inundat galeriile. Se pompează permanent apă din catacombe, în canalizarea oraşului, dar degeaba, apa ţâşneşte în interiorul lucrărilor. Galeria prin care ar urma să iasă sfredelul Varvara este acum un bazin cu apă.

"Eu locuiesc chiar lângă şantier, iar de la etajul 2 văd tot ce se întâmplă acolo. Tot ce s-a construit în subsol este inundat permanent de pânza freatică", s-a plans un localnic.

Cu trei săptămâni în urmă, acesta a filmat momentul în care materialul de construcţie folosit la izolarea tunelului de metrou ţâşnea din pământ la presiunea pânzei freatice. Inginerul italian, sosit la faţa locului, l-a luat la rost pe român.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   metrou