Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marian Oprișan respinge ideea unui pact pe justiție: Este o chestiune absolut neserioasă. Justiția trebuie să fie independentă

Marian Oprișan respinge ideea unui pact pe justiție: Este o chestiune absolut neserioasă. Justiția trebuie să fie independentă

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 14:18
Marian Oprișan respinge ideea unui pact pe justiție: Este o chestiune absolut neserioasă. Justiția trebuie să fie independentă Eveniment

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat miercuri dimineață, cu câteva ore înainte de consultările liderilor de partide cu președintele Klaus Iohannis pe tema legislației din justiție, că încheierea unui eventual pact pe justiție ar fi „o chestiune absolut neserioasă”.

„Asta cu pactul am mai auzit. Domnul președinte Klaus Iohannis trebuia să ne cheme pe toți de multă vreme, toți șefii instituțiilor statului din România, toți președinții de Consilii Județene, toți prefecții, toți factorii de răspundere din țara asta, să ne punem picioarele în apă rece și să facem o strategie pentru următorii 25 de ani, în așa fel încât să stabilim care este interesul național al României pe fiecare domeniu de activitate în parte. După aia să-l transpunem printr-o lege, care să devină obligatorie pentru toate guvernele țării în așa fel încât în urma aplicării acestei legi, cetățenii României să fie mai demni și să o ducă mai bine în Europa. Domnul președinte Klaus Iohannis nu a făcut acest lucru până în acest moment, așa că povestea cu pactul pe care ar putea să-l propună este o chestiune absolut neserioasă. Justiția din România trebuie să fie una independentă, iar în justiția din România nu trebuie să se mai comită abuzuri. Asta trebuie să fie grija statului român și a șefilor instituțiilor statului”, a declarat Marian Oprișan, potrivit Știripesurse.ro. 

Liderul PSD Vrancea a vorbit și despre remanierea guvernamentală, precizând că miniștrii care nu comunică bine nu au ce să caute în cabinet. 

"Toţi miniştrii Cabinetului trebuie să iasă public şi să explice măsurile bune pe care le-au luat, măsuri care sunt de natură ca cetăţenii României să aibă o viaţă mai bună. Cei care nu comunică nu au ce să caute în funcţii guvernamentale, pentru că în primul rând calitatea de ministru este o calitate politică care e de natură să aducă de fiecare dată în faţa cetăţenilor măsurile pe fiecare domeniu pe care îl conduce un ministru", a mai spus Oprișan. 

În acest context, social-democratul a susținut că vicepremierul Paul Stănescu nu a comunicat deloc. 

”Este colegul meu, este om destoinic, un preşedinte de Consiliu Judeţean bun, dar la capitolul comunicare în ceea ce priveşte activitatea MDRAP aceasta nu a existat", a reproșat Marian Oprișan.


 

Citeşte mai multe despre:   Marian Oprisan