Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mariana Moncea, judecătoarea care de 7 ani nu reuşeste să rezolve insolvenţa Realitatea TV, SUSPENDATĂ 6 luni din magistratură de CSM (VIDEO)

Mariana Moncea, judecătoarea care de 7 ani nu reuşeste să rezolve insolvenţa Realitatea TV, SUSPENDATĂ 6 luni din magistratură de CSM (VIDEO)

Un articol de: - 14 Mar 2018, 12:22
Mariana Moncea, judecătoarea care de 7 ani nu reuşeste să rezolve insolvenţa Realitatea TV, SUSPENDATĂ 6 luni din magistratură de CSM (VIDEO) Eveniment

Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis miercuri suspendarea pentru 6 luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea, cea care de 7 ani judecă dosarul insolvenței Realitatea Media, cu majoritate de voturi. Unul din membrii CSM a făcut opinia separată considerând chiar că măsura necesară este de excludere din magistratură. Decizia poate fi atacată în instanţă.

Pe numele acesteia au fost făcute 19 sesizări la Inspecţia Judiciară în ultimii 6 ani, în zece dintre ele fiind invocat chiar cazul Realitatea TV.

La solicitarea Sorinei Matei, IJ a comunicat faptul că, în perioada 2012-2018, au existat 19 sesizări la IJ care o vizau pe judecătoarea Mariana Moncea, de la Tribunalul București. În 10 dintre acestea era invocat dosarul ”Realitatea TV”. 17 sesizări au fost clasate. Inspecția a luat în considerare abia a 19-a sesizare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

La 18 mai 2017, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Moncea pentru imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. În motivare se arată că aceasta a purtat discuții cu mama unei apelante despre un dosar aflat pe rolul instanței, a solicitat grefierului acces în aplicația ECRIS, deci a accesat dosarul, și chiar a abordat membrii completului de judecată ce trebuiau să soluționeze cauza. 

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru - Cozmin Guşă - Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Recent, avocatul Gheorghe Piperea preciza că decizia CSM ar putea însemna sfârșitul Realitatea TV, prin excluderea din magistratură a judecătoarei.

Citeşte mai multe despre:   Marian Moncea,   Realitatea,   CSM