Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marie Renee Andreescu, "cea mai franțuzoaică dintre români": Tânăra a susținut o teză de disertație pe tema “nevoile altora” și a obținut primul loc la un concurs de filosofie organizat la Sorbonna

Marie Renee Andreescu, "cea mai franțuzoaică dintre români": Tânăra a susținut o teză de disertație pe tema “nevoile altora” și a obținut primul loc la un concurs de filosofie organizat la Sorbonna

Un articol de: - 29 Iul 2015, 15:34
Foto: la-croix.com Eveniment

“Ce mai franțuzoaică dintre români”. Titulatura i-a fost atribuită tinerei Marie Renee Andreescu după ce a obținut media 20,35 la bacalaureatul susținut la școala franceză "Anna de Noailles" din București, obținând și premiul întâi la concursul general de filosofie.

“Am fost crescută în spiritual francez”, povestește Marie, explicând că bunicul său a fost professor de franceză, iar părinții, un inginer și o profesoară de matematică, au înscris-o e mică la o școală din românia cu predare în limba franceză, scrie la-croix.com.

Eleva este recunoscătoare sistemului francez de învățare, arătând că “valorile umaniste transmise de sistemul lor educațional nu se regăsesc în sistemul românesc”.

Românca a obținut primul loc la concursul general pe licee la filosofie. Timp de 6 ore, la Sorbonna, Marie a susținut o teză de disertație pe tema “nevoile altora” și a reușit să sufle premiul elevilor de la liceele pariziene de prestigiu Henry-IV și Louis-Le-Grand.

Marie Renee Andreescu este interesată de științele umaniste și a ales să studieze literatura franceză. Pe viitor, aceasta vrea să urmeze și Facultatea de Drept.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta,   bacalaureat
 
Loading...