Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marii actori deplâng moartea regizorului Sergiu Nicolaescu: A fost un artist emblematic, un supraviețuitor îndârjit

Marii actori deplâng moartea regizorului Sergiu Nicolaescu: A fost un artist emblematic, un supraviețuitor îndârjit

Un articol de: - 03 Ian 2013, 10:47
Marii actori deplâng moartea regizorului Sergiu Nicolaescu: A fost un artist emblematic, un supraviețuitor îndârjit Eveniment

Dispariția regizorului Sergiu Nicolaescu a cutremurat întreaga lume din cinematografia românească.

Mari actori și regizori deplâng moartea colegului lor, care a fost un adevărat model de cineast, devotat meseriei sale.

Actorul Alexandru Arșinel regretă dispariția prietenului său bun, alături de care a făcut o mulțime de filme.

"A fost un regizor remarcabil. Mă gândesc și la un titlu de film care se numea Nemuritorii, iată că nu suntem nemuritori. Regret profund că nu mai e printre noi, am ținut mult la el , am fost prieteni buni", a declarat Alexandru Arșinel.

 
"Am fost prieteni, l-am cunoscut înainte de a îmbrăca haina de regizor şi scenarist. Ne-am apropiat aşa ca oameni care gândesc pe aceeaşi lungime de undă. Simţea arta ca nimeni altul. Nici nu-mi găsesc cuvintele. M-a şocat puternic vestea că a murit", a spus actorul Ion Dichiseanu.

"Am aflat de vestea aceasta cu tristeţe şi nu pot să spun decât că regret profund", a declarat actrița Stela Popescu, potrivit Mediafax.

"Încă o dată în plus a funcţionat ca o premoniţie ultimul lui discurs din Parlament. Din păcate, în tot ce a spus acolo a avut dreptate, chiar şi în asta. Arată ca într-un film, deşi e viaţă crudă şi nemiloasă. Rămân filmele lui, rămâne amintirea, în rest, e tăcerea", a spus actorul Mircea Diaconu.

"Rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei române în toată lumea. Mai avea să spună multe lucruri în cinematografie", a spus Ion Besoiu.

Vladimir Găitan spune că întreaga sa carieră de actor o confundă cu numele Sergiu Nicolaescu.

"Nu îmi văd cariera fără Sergiu Nicolaescu, cu toate că am lucrat şi cu alţi regizori. Sergiu rămâne pentru mine ca un părinte uriaş", a spus Vladimir Găitan.
„Nu pot să spun decât atât: bunule Sergiu, ai plecat puţin înaintea noastră - a mea a câtorva care mai suntem din echipa ta -, te-ai alăturat lui Amza şi celorlalţi actori cu care au fost atât de mult împreună. Dumnezeu să îl ierte şi să îi păstrăm o amintire cât se poate de fericită acestui mare om, acestui mare regizor, acestui mare actor, care într-adevăr reprezintă un punct de glorie în cinematografia română", a spus Mircea Albulescu.

"A fost un artist emblematic decenii de-a rândul, un profesionist al cinematografiei române, un dinamizator al vieţii cinematografice, un cavaler romantic cum l-am simţit cu toţii în «Orient Express». "A fost un supravieţuitor îndârjit. Un personaj pe care l-am admirat", a spus criticul de film Tudor Caranfil.

Și creatoarea de modă Doina Levintza, cu care cineastul Sergiu Nicolaescu a avut numeroase colaborări pentru costumele filmelor sale, spune că regretă dispariţia maestrului.

"Am colaborat foarte mulţi ani şi cred că este groaznic ce se întâmplă. Eu acum nu sunt în ţară, dar m.a cutremurat această veste. Este groaznic", a mai spus creatoarea.

 

Citeşte mai multe despre:   Sergiu Nicolaescu,   Stela Popescu,   Mircea Diaconu