Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marii artiști ai României, mesaj emoționant oferit de 1 Decembrie. Actorul Victor Rebengiuc îl interpretează pe Constantin Brâncuși (VIDEO)

Marii artiști ai României, mesaj emoționant oferit de 1 Decembrie. Actorul Victor Rebengiuc îl interpretează pe Constantin Brâncuși (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Dec 2020, 16:43
Marii artiști ai României, mesaj emoționant oferit de 1 Decembrie. Actorul Victor Rebengiuc îl interpretează pe Constantin Brâncuși (VIDEO) Eveniment

Mai mulți artiști români au colaborat pentru un videoclip inedit, cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Printre aceștia, actorul Victor Rebengiuc, violonistul Alexandru Tomescu, harpista Miruna Vidican și balerinii Francesca Velic, Marina Minoiu, Dinu Tamazlacaru, Robert Enache și Alice Minoiu. 

Videoclipul manifest realizat de DPD România, în colaborare cu PiArt Vision și Arta nu Mușcă și promovează arta, cultura, respectiv valorile românești.

„Brâncuși. Balada drumului spre infinit" este titlul proiectului în care Rebengiuc este vocea sculptorului. 

„Singură, arta ne mai poate procura, în aceste vremuri, cheia înelegerii și perceperii frumosului", este mesajul transmis de către Rebengiuc. 

 

 

Victor Rebengiuc, impresionat de viziunea lui Constantin Brâncuși

 

Actorul s-a documentat înainte de a intra în proiect și a fost impresionat de cuvintele lui Brâncuși.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

„Am citit cu voce tare, în cadrul unui proiect dedicat românilor, oriunde s-ar alfa, câteva rânduri scrise de Brâncuși. Am fost impresionat de credința lui în artă, în forța artei. A fost un omagiu adus acestui mare artist. Păsările, măiastrele și coloanele lui fără sfârșit ar putea susține bolta cerească", a mai transmis Rebengiuc. 

Citeşte mai multe despre:   Victor Rebengiuc