Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marius Bostan invitat la X-Press: "Nu știm cât costă învățământul românesc" (VIDEO)

Marius Bostan invitat la X-Press: "Nu știm cât costă învățământul românesc" (VIDEO)

Un articol de: - 02 Iul 2016, 21:37
Marius Bostan invitat la X-Press: "Nu știm cât costă învățământul românesc" (VIDEO) Foto: B1TV Eveniment

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a fost invitatul lui Sabin Orcan în cadrul emisiunii X-Press de pe B1TV. Principalul subiect al emisiunii a fost învățământul românesc și declarațiile controversate date de ministru despre profesorii din România și gratuitatea învățămâtului.

Marius Bostan a spus că el este de acord că profesorii au salarii mici și că sunt profesori dedicați meseriei care au numeroși elevi la olimpiade, și aceștia ar merita mai mult. Ministrul a spus că nu asta a fost subiectul declarațiilor lui, ele fiind scoase din context și folosite din punct de vedere politic de un "grupuscul de extremă stângă și de Victor Ponta" , dar aceștia au schimbat subiectul adevărat special pentru a face propagandă.

Ministrul Comunicaților a subliniat că adevărul este că nici în acest moment învățământul nu este gratuit, este plătit din taxe și impozite, conform Constituției este gratuit până la un anumit nivel, dar tot există cheltuieli pe care le fac părinții pentru transport, fondul clasei sau meditații. "Nu știm cât costă învățământul românesc" pentru că sistemul nu este transparent, nu știu părinții cât costă, suma este necunoscută.

Marius Bostan a recunoscut că sistemul educațional nu este nici pe departe cum ar trebui și că nu există o legătură între performanță și plată.

Ministrul a reiterat ideea că a fost o opinie personală ce nu a implicat Guvernul, și că a fost doar părerea sa de părinte și profesor de informatică.

Despre acuzațiile de fascism pe care le-a primit, acesta a spus că e o acuză extraordinară și că prin astfel de acuze se face o banalizare a fascismului și se minimalizează toate crimele și ororile comise de această ideologie. Marius Bostan a spus însă că se poate declara mândru că Victor Ponta l-a făcut fascist, având în vedere că fostul premier le-a pus acest apelativ mai multor intelectuali în ultimii ani, și că acuzele de fascism sunt copiate după modelul comuniștilor care au numit așa toți dizidenții și deținuții politici.

Marius Bostan invitat la X-Press: "Nu știm cât costă învățământul românesc"

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   invatamant,   Victor Ponta