Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marius Ghilezan, jurnalist monarhist: Nu înțeleg de ce președintele Iohannis nu a putut s-o decoreze post mortem pe Regina Ana (VIDEO)

Marius Ghilezan, jurnalist monarhist: Nu înțeleg de ce președintele Iohannis nu a putut s-o decoreze post mortem pe Regina Ana (VIDEO)

Un articol de: - 08 Aug 2016, 21:13
Marius Ghilezan, jurnalist monarhist: Nu înțeleg de ce președintele Iohannis nu a putut s-o decoreze post mortem pe Regina Ana (VIDEO) Eveniment

Marius Ghilezan, jurnalist monarhist, a susținut pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin, că nu înțelege de ce președintele Klaus Iohannis nu a putut s-o decoreze post mortem pe Regina Ana. Totuși, în afară de pregătirile ceremoniilor la care au contribuit și instituțiile și în afară de declararea zilei de doliu național, nu se mai putea face nimic din partea statului.

Întrebat dacă nu cumva Biserica Ortodoxă Română, dar și alte instituții și persoane, încearcă să profite de acest eveniment nefericit pentru a câștiga un capital de imagine, jurnalistul a răspuns: ”eu nu am fost printre cei care au lăudat biroul de presă al Patriarhiei Române, dar textul transmis de acesta prin decizia BOR e excepțional, e mai rar întâlnit. Sgur că dezbateri sunt pe Internet. Eu cred că trebuie să luăm partea bună”.

Cât despre reacția președintelui Iohannis și cea a premierului Cioloș acesta a susținut: ”a fost maximul de ce s-a putut din partea statului. Unii ne întreabă de ce i se spune Regina Ana. Cel mai bun argument e presa internațională, care a preluat-o cu titulatura de Regină.

Faptul că domnul Iohannis nu a putut să o decoreze ține de lucrurile mărunte, de biroul de protocol. Nu înțeleg de ce nu a putut s-o decoreze post mortem. Oricum Cioloș ... această decizie de a declara zi de doliu național e lăudabilă. Ce însemna decorarea post mortem? Că armata putea să tragă salve de tun, chestiuni de genul acesta.

Ceremoniile vor fi oricum negociate cu Ministerul Apărării, cu Biserica, cu Mitropolia, cu Episcopia din Curtea de Argeș. Lucrurile sunt stabilite de Casa Regală în acord cu instituțiile statului”.

Marius Ghilezan, jurnalist monarhist: Nu înțeleg de ce președintele Iohannis nu a putut s-o decoreze post mortem pe Regina Ana

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   funeralii