Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. „Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi” (VIDEO)

Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi (VIDEO)
Foto: Facebook/ Marius Manole

Instituţiile de cultură din România trec prin momente foarte dificile din cauza lipsei de fonduri. Doar la Teatrul Naţional Bucureşti contractele de colaborare a peste40 de tehnicieni (maşinişti, luminişti, oameni de la sunet, video, cabiniere, recuziteri etc) vor înceta cu data de 1 iulie, deoarece nu mai sunt fonduri pentru continuarea acestora.

În faţa acestei situaţii extrem de dificile, actorul Marius Manole a făcut miercuri seară un apel pentru deblocarea posturilor astfel încât aceste persoane să fie angajate.

„50 din colegii noştri au fost daţi afară, li s-a desfăcut contractul de munca chiar înainte de vacanţa de vară. Rugăm pe această cale, dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii şi toţi oamenii implicaţi care pot ajuta aceşti oameni, să deblocheze aceste posturi. Pentru că sunt posturi şi, dacă s-ar debloca, aceşti oameni ar putea fi angajaţi.

Ministerul Culturii, Guvernul Romaniei… altfel să ştiţi că Teatrul Naţional e Blocat. Fără aceşti oameni, nu mai funcţionează nicio sală, multe spectacole nu vor mai avea loc, pentru că vor fi daţi afară oameni care se ocupă de proiecţii, sunet, lumini… fără aceşti oameni teatrul nu poate funcţiona, noi nu putem funcţiona”, a afirmat Marius Manole pe scena, dupa ultima reprezentaţie „Viforul” a stagiunii.

Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. „Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi”

De altfel, şi directorul TNB, Ion Caramitru, a solicitat o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi premierul Viorica Dăncilă pentru a putea rezolva situaţia.

„Solicit expres o întâlnire cu doamna premier şi ministrul Finanţelor pentru deblocarea acestei situaţii”, a declarat Ion Caramitru pentru B1.ro. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe