Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Marş pentru unirea României cu Republica Moldova, în București: Peste 3.000 de oameni au participat la eveniment (VIDEO)

Marş pentru unirea României cu Republica Moldova, în București: Peste 3.000 de oameni au participat la eveniment (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Oct 2014, 18:46
Marş pentru unirea României cu Republica Moldova, în București: Peste 3.000 de oameni au participat la eveniment (VIDEO) Foto: activenews.ro Eveniment
Marș pentru unirea cu Basarabia în inima Capitalei. Mii de oameni au participat duminică la un eveniment unionist, aflat deja la cea de-a treia ediție. Marșul pentru Basarabia a strâns tineri din toară România, dar și din Republica Moldova. Pe toată durata evenimentului, participanții au scandat lozinci unioniste, au făcut apel la unitate, iar la sfârșit au lansat o proclamație în 15 puncte, adresat Parlamentului, Guvernului dar și Președinției.

La marş au participat circa 3.000 de persoane, care au agitat steaguri tricolore şi au scandat "România Mare, vechile hotare" şi "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!".

„Este al 3-lea an când ieșim în stradă, la București, pentru unire. Din ce în ce mai mulți oameni ies și-și manifestă această dorință. Am reușit să punem prin dorința societății civile acest subiect pe agenda publică, este timpul să se treacă la fapte!”, a declarat George Simion, organizator al evenimentului.

Potrivit proclamației lansate cu ocazia marșului, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a lansat o proclamație în 15 puncte, printre care: un proiect de țară al unității naționale, sau susținerea mai intensă a republicii Moldova, idei intens suținute de participanții la miting.

Marșul a avut ca punct de pornire șoseaua Kisellef, a continuat pe calea victorie și s-a terminat în Piața Sfântul Anton, în spatele Hanului Manuc, acolo unde s-a cedat pentru prima oară Basarabia. Pe tot parcursul mitingului s-au strigat lozinci unioniste precum "Unitate naţională!", "Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!"

Marș pentru unirea cu Basarabia