Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Circa 3.000 de persoane au fost la Marşul Cluj Pride. Participanţii au afișat mesaje precum "Drepturi egale pentru fiecare" sau "Corpul meu, drepturile mele"

Circa 3.000 de persoane au fost la Marşul Cluj Pride. Participanţii au afișat mesaje precum "Drepturi egale pentru fiecare" sau "Corpul meu, drepturile mele"

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Iun 2019, 21:17
Circa 3.000 de persoane au fost la Marşul Cluj Pride. Participanţii au afișat mesaje precum "Drepturi egale pentru fiecare" sau "Corpul meu, drepturile mele" Foto: Diana Cîmpean / Ziua de Cluj Eveniment

Circa 3.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Marşul Cluj Pride, cerând parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT. Participanţii au purtat steagurile comunității şi afişe cu mesaje precum "Drepturi egale pentru fiecare", "Corpul meu, drepturile mele".

"Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunităţii LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut aşa cum suntem noi, diferiţi, cu bune şi cu rele. Ieşim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă şi minciună. A venit timpul să ieşim din invizibilitate, din anonimat. Am ieşit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil", a spus organizatorul marşului, Lucian Dunăreanu, citat de Agerpres.

Printre participanţii la Marşul Cluj Pride s-au numărat viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, dar şi reprezentanţi ai unor partide precum Demos, USR, PLUS.

Tot sâmbătă și tot în Cluj, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru familia tradițională. Aici, steagul LGBT a fost călcat în picioare. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca