ATENȚIE MARE la cumpărarea MĂRȚIȘOARELOR! ANPC a descoperit o nouă escrocherie

ATENȚIE MARE la cumpărarea MĂRȚIȘOARELOR! ANPC a descoperit o nouă escrocherie

Achiziționarea mărțisoarelor nu este o treabă simplă!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor avertizeză că putem fi înșelați extrem de ușor.

Dacă doriți să cumpăți obijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumperați numai din magazine autorizate care vând bijuterii.

„Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câțiva lei nu poate fi din argint ! Oferirea drept mărțisor a unei bijuterii din metal prețios, cu sau fără pietre prețioase, a devenit din ce în ce mai obișnuită, astfel că piața metalelor prețioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărțișoare la bijuteriile foarte sofisticate”, se arată în comunicat.

În plus,mărțișorul trebuie să aibă un ambalaj, respectiv un plic, o cutiuţă, un săculeţ:

„Nu cumpărați mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Și ambalajul contează foarte mult. Verificați ca şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate. Pentru consumatori, informarea poarta un rol esențial înainte de cumpărarea propriu-zisă”, citează Digi24.ro.

Consumatorii trebuie să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii ambulanți sau care se află în spații neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse.

Urmăriți B1TV.ro și pe