Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mărturisirea cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19: "COVID există, fraților! Dumnezeu umblă prin preajma patului meu din secția A.T.I"

Mărturisirea cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19: "COVID există, fraților! Dumnezeu umblă prin preajma patului meu din secția A.T.I"

Un articol de: Beatris Ionita - 07 Aug 2020, 11:16
Mărturisirea cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19: "COVID există, fraților! Dumnezeu umblă prin preajma patului meu din secția A.T.I" Eveniment

Gheorghe Mocanu, un scriitor din Vrancea, a transmis un mesaj de conștientizare a complicațiilor provocate de infectarea cu COVID-19, chiar de pe patul de spital din Focșani, unde este internat de mai bine de o săptămână, când a fost testat pozitiv cu temutul coronavirus. 

Bărbatul de 58 de ani se luptă cu boala pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență(SJU) ”Sfântul Pantelimon” Focșani și s-a declarat secătuit de puteri, din cauza bolii, care îl lasă fără suflare la orice mișcare.  

Poetul a compus o baladă, potrivit ziaruldevrancea.ro, în care a comparat cadrele medicale cu puterile divine și în care a promis să lupte cu virusul, chiar dacă, momentan nu fără masca de oxigen. 

 

 

 Balada pacientului infectat cu COVID-19, scrisă de Gheorghe Mocanu

 

 

 

”COVID există, fraților! Umblă iadul prin tine! Dracii bat din tălănci pe o parte, sfinții încearcă să-i alunge cât mai departe!

Sfinții îți suflă oxigen în plămâni. Dracii ți-l fură pe unde găsesc ei posibilitatea. După ei alți îngeri în halate albe, medici, asistenți, infirmiere, cu teamă în suflet de contaminare nu se sfiesc să-și facă treaba cât pot de bine. Ies din ture cu mâinile murate de saramura transpirației. Unii nenorociți spun că mint! Dumnezeu nu dorme! Îi va lovi într-o zi cu o lumânare peste ceafă ca pe mine!UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Pe zi ce trece Dumnezeu umblă prin preajma patului meu din secția A.T.I  a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani!

 L-am simțit! E în halat alb și mereu schimbă tura! Nu e supărat pe mine! Sunt un pic mai bine datorită acestor Dumnezei!

Dar și dacă ridic de două ori o mână sau încerc să bag ceva în gură, un strop de apă, cade instantaneu oxigenul și rămân fără aer! Și pune rapid oxigenul altfel mă sufoc!

Deci nici cel mai mic efort, cum ar fi să vorbești, te termină. Plămânul nu poate duce nici cel mai mic efort. Chiar și o mică stare de panică scade oxigenul și te sufoci! Nici vorbă de ridicat în fund sau pe o parte. Chiar dacă te-ar mișca ei, te încordezi și tu un pic, gata te sufoci!Dacă ai înghițit două guri de apă ești terminat! Imediat oxigen pe gură!

Eu nu știu ce evoluție va mai fi, dar e greu tare! Poate se va începe recuperarea. Doamne ajută!.

Am noroc ca sunt mai tânăr- 58 ani. Dar nu sunt rezolvați plămânii. Nu mă las! Voi lupta!” , a scris bărbatul, potrivit sursei citate. 

 

 

Cine este Gheorghe Mocanu

 

 

Gheorghe Mocanu este un fost comisar în Poliție, licenţiat în ştiinţe juridice (criminologie), acum pensionar, scriitor, prozator, dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania și autorul romanului ”Borta”. A publicat 8 volume de literatură. A obținut 10 premii naționale și internaționale ca scriitor.  

Citeşte mai multe despre:   marturii de pe patul de spital,   COVID-19