Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Mărturisirile ȘOCANTE ale unei ASISTENTE de neonatologie din România: Nou-născuții sunt SEDAȚI

Mărturisirile ȘOCANTE ale unei ASISTENTE de neonatologie din România: Nou-născuții sunt SEDAȚI

Un articol de: - 26 Mai 2017, 20:14
Mărturisirile ȘOCANTE ale unei ASISTENTE de neonatologie din România: Nou-născuții sunt SEDAȚI Foto: www.growingyourbaby.com Eveniment

O asistentă medicală din România a scris o scrisoare tulburătoarea în care vorbește deschis despre faptul că bebelușii sunt sedați atunci când plâng și nu sunt duși alături de mamă pentru a se liniști. Ea aduce în discuție faptul că doar o singură asistentă are grijă de nou-născuți, punctând astfel lipsa de personal din spitale, potrivit dittadepner.ro.

Asistenta înțelege și îngrijorarea mamelor care oricum nu pot să doarmă, gândindu-se la copilul lor.

„SEDĂM COPIII CU FENOBARBITAL CA SĂ TACĂ

Dar ziua trece cumva cu agitația asta multă, nu-i bai. Noaptea în schimb e cumplitî. Nou-născuții urlă și urlă și urlă…și asta pe bună dreptate, pentru că sunt separați de mame, flămânzi de îmbrățișări și lapte matern, singuri pe lume…

Și trist este când vine medicul de gardă și îți indica FENOBARBITAL pentru acel copil agitat și care nu se mai oprește din urlat.
DA, ati citit bine: FENOBARBITAL la un nou născut. Pentru că e „agitat”. Și pentru că e o singură asistentă care are responsabilitatea să vegheze simultan două saloane cu câte 5-6 nou-născuți…și pentru că trebuie să fie liniște.

Natural, uman și foarte corect ar fi să chemăm mama să îl alăpteze, nu să îl drogăm noi ca să tacă. Pentru că mama oricum nu poate dormi noaptea și se gândește tot timpul oare ce face micuțul ei fără ea..?”

VEZI TOATĂ SCRISOAREA AICI!