Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Ilfov

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Ilfov

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Aug 2020, 16:38
Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Ilfov Foto: Hepta Eveniment

Începând de marți, 4 august, ora 12.00, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în mai multe tipuri de spații publice deschise din județul Ilfov.

Astfel, măsura va fi aplicată în pieţe, târguri, oboare, expoziţii, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, stații de autobuz, peroane CFR și autogări, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, se anunță printr-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Ilfov.

De asemenea, se instituie obligația pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziția participanților măști de protecție și obligația participanților de a purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe toată durata de desfășurare a acestora, de la accesul și până la ieșirea din zonă, dar și pentru toți angajații operatorilor economici, la intrarea și ieșirea din schimburi.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov informează cetăţenii cu privire la Hotărârea nr. 8 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov privind măsurile adoptate în şedinţa extraordinară din 03.08.2020 în vederea prevenirii şi limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 în judeţul Ilfov, măsuri ce vor fi aplicate începând cu data de 04.08.2020, ora 12:00, pe toată raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Administratorii/proprietarii spaţiilor publice/private menţionate anterior afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, iar conducătorii instituţiilor/entităţilor publice din judeţul Ilfov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri”, transmite Prefectura Ilfov.
 

Masca de protecție, obligatorie și în Capitală


Prefectura Capitalei a confirmat pentru B1.RO ca în urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a luat decizia ca masca să devină obligatorie, începând de marți și în București, în zonele pietonale din Centrul Vechi, nu și pentru terase.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București a precizat că s-a decis, totodată ca masca de protecție să devină obligatorie atât în piețele sau târgurile din București, cât și în gările sau autogările din Capitală.

De asemenea, masca va trebui să fie purtată și în stațiile de autobuz sau de tramvai, aflate în spațiul deschis.

Totodată, organizatorii de spectacole în aer liber au obligativitatea de a pune la dispoziția spectatorilor măști de protecție.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului


Bilanțul epidemiei de coronavirus din România

 

Potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate încă 1.232 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval. 

436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara (în condițiile în care, la nivel național, există 840 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu forme grave ale infecției cu noul coronavirus). 

Totodată, în intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la 2480, un record al deceselor în rândul pacienților cu COVID-19.

Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Ilfov