Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Masca devine obligatorie în aer liber și în Timiș. Aproximativ 20 de judeţe au adoptat măsura

Masca devine obligatorie în aer liber și în Timiș. Aproximativ 20 de judeţe au adoptat măsura

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Aug 2020, 22:13
Masca devine obligatorie în aer liber și în Timiș. Aproximativ 20 de judeţe au adoptat măsura Sursa Foto: Profimedia Eveniment

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise, de sâmbătă, 1 august, şi în Timișioara. Autoritățile competente au anunţat că masca trebuie să acopere atât nasul, cât şi gura.

Sunt scutiţi de la această măsură copiii cu vârsta de până în 5 ani, cei care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante. Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise trebuie să afişeze la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

 

 

Masca de protecție devine obligatorie în spaţii publice deschise din Timişoara

 

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, întrunit într-o şedinţă extraordinară în data de 1 august 2020, a luat o serie de decizii, pentru a limita răspândirea noului coronavirus de tip SARS CoV-2 în Timişoara, transmite Adevărul.

Masca trebuie purtată în pieţe, târguri, zone de aşteptare, staţii transport public, gări, pe peronul gărilor, autogări, pe aeroport, în zonele pietonale intens circulate, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor - cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al Timişoarei - locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice, indiferent de intervalul orar.

Masca este obligatorie în intervalul orar 20.00-02.00 în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu şi Arieş, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat, transmite Prefectura Dolj.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Măsura obligatorie instituită de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, se aplică pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. 

 

 

Excepţie în centrul istoric

 

 

De la măsurile aflate în vigoare fac excepție persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi / sau în condiţii de muncă extrem de solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport, precum şi copii cu vârsta mai mica de 5 ani. 

Adunările publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanţării sociale. Operatorii economici care desfăşoară acest tip de activităţi, sunt obligați să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul de locuri pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupune apropierea între clienţi, inclusiv dansul.

 

 

Terasele și barurile se închid după ora 23

 

 

De asemenea, potrivit deciziei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş se interzice funcţionarea operatorilor economici, (spaţii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, şi altele asemenea) în intervalul orar 23.00 - 6.00.

Totodată, până la încetarea stării de alertă, se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace şi pieţe de vechituri, cu excepţia pieţelor agroalimentare. Clienţii din aceste spații publice vor purta măşti de protecţie, în timp ce comercianţii vor purta atât mănuşi, cât şi măşti de protecţie.

Masca este obligatorie în mai multe judeţe din ţară, precum: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Arad, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Călăraşi, precum și în Dolj.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   coronavirus