Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Masca, obligatorie și în spațiile publice deschise de pe litoral. Pentru ce zone e valabilă măsura și în ce interval orar se va aplica (VIDEO)

Masca, obligatorie și în spațiile publice deschise de pe litoral. Pentru ce zone e valabilă măsura și în ce interval orar se va aplica (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 01 Aug 2020, 11:25
Masca, obligatorie și în spațiile publice deschise de pe litoral. Pentru ce zone e valabilă măsura și în ce interval orar se va aplica (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Chiar și weekendul acesta sunt aşteptaţi peste 100.000 de turişti la mare -oficial, pentru că, neoficial, cifra poate fi dublă, dacă luăm în calcul şi românii care se duc la rude sau care stau la particulari. Pentru toţi, însă, dar şi pentru localnicii judeţului Constanţa, masca devine obligatorie pe litoral în anumite zone, şi în anumite intervale ale zilei. Controalele se întețesc și ele, iar amenzile sunt destul de piperate, potrivit B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Masca, obligatorie și în spațiile publice deschise de pe litoral. Pentru ce zone e valabilă măsura și în ce interval orar se va aplica


 

Odată ajunşi la mare, mulţi romani aproape că nu au mai ţinut cont de restricţiile impuse de autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronvirus. Totuși, din prima zi a lunii august, aceştia se vor vedea nevoiţi să poarte mască de protecţie pentru a se proteja de o eventuală infectare cu noul coronavirus. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a lăsat autoritățile locale să decidă unde se impune introducerea obligativității purtării măștii în zonele aglomerate, iar Prefectura Constanța a stabilit că măsura se va aplica în stațiunile și zonele de promenadă din județ, însă nu tot timpul, ci numai între orele 18 și 24. 

Toate persoanele, dar şi copii care au împlinit vârsta de 5 ani vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie în anumite spaţii publice deschise din judeţul Constanţa. Mai exact, acolo unde pe domeniul public se vor forma aglomerări, iar distanţa fizică de 2 metri nu poate fi respectată, oamenii vor purta masca de protecţie.

Mai mult decât atât, turiştii trebuie să ştie că în fiecare staţiune de pe litoralul românesc se aplică noua regulă. Aşadar cei care îşi vor petrece vacanţa în Mamaia, Eforie Nord sau Sud, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai sau Vama Veche trebuie să aibă în vedere harta cu spaţiile publice vizate.

Guvernul a anunţat noile restricţii săptămâna aceasta. Distanţarea la plajă pentru familii a fost eliminată.
 

Spațiile publice deschise unde masca este obligatorie


 

 • Târguri, piețe, oboare;
   
 • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
   
 • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
   
 • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
   
 • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
   

Zonele de pe litoral unde masca este obligatorie


 

 • Mamaia - faleza, promenada, satul de vacanță, piațeta de la Cazinoul din Mamaia; 
   
 • Constanța - gară, delfinariu, curțile bisericilor, faleză Cazinou, Portul Tomis (unde sunt terase), Piața Ovidiu; 
   
 • Eforie Nord / Eforie-Sud - zona de promenadă, faleza de la Belona până în capătul de sud, aleile pietonale din centrul stațiunilor, unde sunt multe magazine; 
   
 • Costinești - toată zona de promenadă de lângă mare, plus aleile pietonale; 
   
 • Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai - aleile pietonale plus zonele de promenadă de lângă țărmul mării și parcul de distracții de la Neptun; Vama Veche - strada mică, zona de parcare de lângă plajă și toată aleea paralelă cu plaja, în zona teraselor și a cluburilor.
A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză