Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Masca rămâne obligatorie în multe zone turistice din Brașov

Masca rămâne obligatorie în multe zone turistice din Brașov

Un articol de: Raluca Tindeche - 18 Mai 2021, 22:56
Masca rămâne obligatorie în multe zone turistice din Brașov Foto: pixabay Eveniment

Masca va fi purtată mai departe în zone turistice ce se aglomerează frecvent, cum ar fi Piaţa Sfatului din orașul Braşov sau aleea care duce spre Castelul Bran, potrivit News.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat, marţi, o hotărâre privind zonele în care este obligatorie purtarea măştii de protecţie în judeţ, după ridicarea unor restricţii la nivel naţional.

Astfel, "se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru”.

Hotărârea reglementează şi care sunt zonele în spaţii exterioare - altele decât cele prevăzute prin acte normative adoptate la nivel central - în care masca sanitară va trebui purtată în continuare. Astfel, în municipiul Braşov aceste zone includ Strada Republicii, Piaţa Sfatului, Strada Apollonia Hirscher, Strada Mureşenilor, Strada Michael Weiss, Piaţa George Enescu şi Grădina Zoologică, în zona caselor de marcat.

La Râşnov, rămâne obligatorie purtarea măştii în parcarea Valea Cetăţii, DN 1E (Râşnov-Poiana Braşov), în timp ce la Bran zonele în care se va purta masca sunt Piaţa I.G. Stoian/aleea de acces la Castelul Bran şi, doar miercurea, piaţa Târgului Bran.

Obligatorie va fi purtarea măştii sanitare şi în zona parcării din Rezervaţia Valea Zimbrilor din comuna Vama Buzăului.