Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pelerinajul la Sfânta Parascheva, sub semnul PESTEI PORCINE! Măsuri STRICTE la Iași (VIDEO)

Pelerinajul la Sfânta Parascheva, sub semnul PESTEI PORCINE! Măsuri STRICTE la Iași (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 12:04
Eveniment

Reguli sanitare extrem de stricte la Iaşi, pentru pelerinajul de anul acesta de hramul Cuvioasei Parascheva. Autorităţile se tem că miile de oameni care vor veni în capitala Moldovei ar putea duce la apariţia de noi focare ale pestei porcine.

La fel ca şi în anii precedenţi, şi de data aceasta sunt aşteptaţi să vină la Iaşi peste două sute de mii de oameni pentru marele pelerinaj ortodox. În aşteptarea pelerinilor, măsurile luate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare sunt foarte severe. Pe toate rutele de acces către oraş au fost plasate covoare impregnate cu dezinfectant.

Maşinile care îi aduc pe pelerini vor trebui să încetineacă înainte de a intra în oraş prin filtrele speciale instalate de autorităţi. Conducerea Inspectorfatului Sanitar-Veterinar din Iaşi insistă ca oamenii, mai ales cei din zonele afectate, să nu vină cu produse alimentare din carne de porc şi, mai ales, să nu le consume în timpul pelerinajului. Din acest motiv, bagajele pelerinilor care vin în grupuri organizate vor fi controlate. Controale stricte vor fi organizate şi în vamă, da şi la târgurile din Iaşi.

Comercianţilor care vin din cele 13 oraşe le va fi interzis să vândă carne de porc. Cei care vin din alte judeţe vor fi obligaţi să prezinte un aviz sanitar.

 
 
 
Loading...