Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Măsuri urgente luate de Primăria Sectorului 4, după depistarea unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor

Măsuri urgente luate de Primăria Sectorului 4, după depistarea unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Sep 2020, 20:46
Măsuri urgente luate de Primăria Sectorului 4, după depistarea unor cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor Foto: Pixabay Eveniment

Primăria Sectorului 4 a anunțat că a dispus dezinfectarea întregii clădirii în care funcționeză Școala Gimnazială nr. 129. Măsura a fost luată în regim de urgență, după ce patru elevi de acolo au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Dată fiind această situație și recomandarea DSP, școala a intrat în scenariul roșu pentru următoarele 14 zile, adică toate orele se vor ține, dar la distanță, online.

Primăria a mai anunțat că au fost luate măsuri de dezinfecție a spațiilor și la Școala Gimnazială nr. 108 și la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde câte un cadru didactic de la fiecare unitate școlară a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2. 

În aceste două cazuri, DSP București urmează să efectueze ancheta epidemiologică și să stabilească alte măsuri ce se impun. În funcție de rezultate, Primăria va asigura implementarea măsurilor, implicit testarea tuturor cadrelor didactice.

„Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia "la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz”, a explicat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat.