Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, inaugurată la 23 de ani de la începerea construcției

Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, inaugurată la 23 de ani de la începerea construcției

Un articol de: B1 TV - 01 Aug 2013, 21:39
Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, inaugurată la 23 de ani de la începerea construcției Eveniment

La 23 de ani de cand s-a inceput constructia, maternitatea din Drobeta Turnu Severin a fost in sfarsit inaugurată. Numai ca unitatea nu are încă aparatură, pentru aceasta fiind necesare alte 2,5 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, prezent la tăierea panglicii, a promis însă că, cel mai târziu în luna noiembrie, noua maternitate va fi dată în folosinţă asa cum trebuie.

Investiţia era una necesară, întrucât maternitatea era o clădire veche şi insalubră, iar cele mai multe dintre femeile din judeţul Mehedinţi aleg să nască în maternităţi din alte oraşe.

Numai ca... blocul Materno-Infantil nu poate fi dat înca în folosinţă întrucât clădirea nu are aparatura necesara, pentru dotarea completa a maternităţii fiind necesară o sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, spune că imobilul este unul modern, cu 150 de paturi şi cu toate dotările necesare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, lucrările de construcţie a Blocului Materno-Infantil au fost începute în anul 1990, iar ulterior au fost oprite. În 2009, clădirea a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar în octombrie 2009 s-a făcut licitaţia pentru continuarea lucrărilor. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 59 de milioane de lei, aproximativ 13,5 milioane euro.

Maternitatea din Drobeta, finalizata dupa 23 de ani
Embed:


Citeşte mai multe despre:   inaugurare,   constructie,   Stiri Drobeta Turnu Severin