Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești declară că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți

Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești declară că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 10:35
Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu: Purtătorul de cuvânt al maternității Giulești declară că medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți Eveniment

Medicii de la Maternitatea Giulești ”vor pleca din țară” dacă vor fi dați în judecată de părinții bebelușilor infectați cu stafilococ auriu, deoarece în alte țări sunt apărați de legi, nu ca în România, a declarat Doru Pană, purtătorul de cuvânt al unității medicale. 

Reacția vine în scandalul declanșat după ce mai mulți bebeluși au fost infectaţi cu stafilococ auriu.  Maternitatea Giuleşti a oprit internările, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică. În urma controlului desfăşurat de DSP, 11 angajaţi din spital au fost depistaţi ca purtători ai stafilococului auriu. Doru Pană precizează că acești angajați sunt purtători ai bacteriei, nu sunt bolnavi.

13 bebeluși născuți în ultimele săptămâni au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești, informează B1 TV. 147 de pacienți sunt internați la acest moment la Giulești, dintre care 47 sunt copii. 8 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă. 68 de operații erau programate pentru săptămâna viitoare, însă toate au fost anulate. 

Purtătorul de cuvânt al unității medicale a mai precizat că secția de nou-născuți a fost dezinfectată de mai multe ori, iar angajații depistați ca purtători ai bacteriei au fost scoși din ture.
Doru Pană mai spune că "fiecare ar trebui să fie responsabil la locul de muncă, e foarte important să se înțeleagă importanța muncii, dar, din nefericire, noi nu suntem o țară în care oamenii să fie responsabili de importanța muncii".

În contextul în care există informații că unii părinți ar vrea să acționeze în judecată personalul medical, Doru Pană a declarat că aceștia ar trebui să acționeze astfel doar dacă au dovezi clare pentru a-și susține acuzațiile: ”Este opțiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opțiunea fiecăruia. Numai că părinții și pacienții din România ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată. Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligații. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, și a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătății. Părinții trebuie să-și caute dreptatea în momentul în care există ceva clar. În momentul în care avem dovadă certă”.
 

Citeşte mai multe despre:   Maternitatea Giulesti,   doru pana