Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maternitățile din Galați, rămase fără nicio doză de vaccin contra tuberculozei

Maternitățile din Galați, rămase fără nicio doză de vaccin contra tuberculozei

Un articol de: B1 TV - 18 Aug 2012, 14:01
Maternitățile din Galați, rămase fără nicio doză de vaccin contra tuberculozei Foto: paginamedicala.ro Eveniment

Maternităţile din judeţul Galaţi au rămas fără nicio doză de vaccin contra tuberculozei. Acesta reprezintă prima imunizare după naştere împotriva bolii, iar, deja, 76 de bebeluşi din Galaţi au rămas neimunizaţi. Vaccinul nu mai este produs în România şi este cumpărat din afara ţării, la preţuri chiar de şase ori mai mari. Situaţia este cu atât mai gravă la Galaţi, deoarece judeţul se clasează pe locul trei pe ţară ca număr de bolnavi de tuberculoză.

Astfel, bebeluşii care au venit pe lume în Galaţi în ultimele zile riscă să se îmbolnăvească de tuberculoză. Vaccinul se poate face în primele cinci luni de viaţă ale copilului.

Sperăm ca până la sfârşitul lunii sau începutul lunii septembrie vaccinul să ajungă la Galaţi, de la Bucureşti. Vaccinul trebuia să intre în ţară pe 8 august, dar din păcate au fost probleme cu procedurile de import. Formalităţile au întârziat, astfel că acum la nivel naţional avem această situaţie de criză.”, a declarat doctorul Valentin Boldea, directorul Direcției de Sănătate Publică din Galați.

Medicii sunt îngrijoraţi atât de lipsa vaccinului, cât şi de faptul că multe mame vor uita să ţină legătura cu maternităţile pentru a afla când vor fi refăcute stocurile.

E foarte important să nu uite să vaccineze copiii. Există multe care îi pot ajuta pe copii. Acest vaccin în primul rând, dar mai sunt şi altele. Unii părinţi omit, uită, din neştiinţă să îşi vaccineze copiii. E un pas foarte important pentru sănătatea lor, ce nu trebuie ratat”, a declarat Iulia Negru, medic neonatolog la Maternitatea Spitalului de Urgență Galați.

Vestea că vaccinul contra tuberculozei nu se găseşte în maternităţi le îngrijorează pe proaspetele mămicim, care nu pot decât să spere că vaccinul va di adus în curând în maternități.

La nivelul judeţului Galaţi se folosesc lunar 70-80 de flacoane cu un astfel de vaccin. Fiecare flacon conţine 20 de doze.


Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   vaccin