Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vicepremierul Italiei: Alegerile europarlamentare vor determina schimbări epocale în Europa

Vicepremierul Italiei: Alegerile europarlamentare vor determina schimbări epocale în Europa

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 11:24
Vicepremierul Italiei: Alegerile europarlamentare vor determina schimbări epocale în Europa Foto:Daily Express Eveniment

Alegerile pentru Parlamentul European vor determina schimbări epocale în Europa şi vor pune capăt epocii speculanţilor financiari, a declarat miercuri Matteo Salvini, ministru de Interne şi vicepremier al Italiei, într-un interviu pentru TASS.

"Viitoarele alegeri europene vor deveni începutul unor schimbări epocale pentru viitorul Europei. Oponenţii noştri vorbesc despre o viitoare catastrofă, însă aceasta se referă doar la interesele lor personale, în timp ce popoarelor europene li se va oferi posibilitatea fără precedent de a crea o nouă Uniune, care va fi în primul rând o uniune a unor teritorii suverane, bazată de principiile democraţiei, nu pe interesele unei minorităţi de speculanţi financiari, cum a fost până acum", a declarat Salvini, potrivit ANSA.

El a găsit și o explicație pentru criticile aduse guvernului Italiei, format din partidul său, Liga, şi din Mişcarea 5 Stele: ”lobby-iştii financiari ai Bruxellesului nu pot accepta prezenţa noastră la putere. O asemenea reacţie nu mă miră: după mulţi ani în care au dirijat marionete, acum ei sunt nevoiţi să aibă de-a face cu două mişcări politice pe care nu ai cu ce să le şantajezi, care nu datorează nimănui nimic şi care răspund doar în faţa propriului popor”.

Marţi, premierul italian Giuseppe Conte declara că sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei aduc prejudicii întreprinderilor italiene. Conte se va întâlni cu Vladimir Putin, săptămâna viitoare, la Moscova.

De altfel, în acordul de coaliţie, Liga şi Mişcarea 5 Stele apreciau că Rusia nu ar trebui percepută drept o "ameninţare, ci mai degrabă un potenţial partener economic şi comercial din ce în ce mai important".
 

Citeşte mai multe despre:   Matteo Salvini,   Europa,   UE,   Rusia