Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fratele lui Radu Mazăre, despre condițiile din Penitenciarul Rahova: E foarte mulțumit. Față de Madagascar, aici e vis

Fratele lui Radu Mazăre, despre condițiile din Penitenciarul Rahova: E foarte mulțumit. Față de Madagascar, aici e vis

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Mai 2019, 16:30
Fratele lui Radu Mazăre, despre condițiile din Penitenciarul Rahova: E foarte mulțumit. Față de Madagascar, aici e vis Foto: Inquam Photos/ Florin Cornel Eveniment

Mihai Mazăre, unul din fraţii fostului primarului de Constanţa, s-a prezentat vineri la Penitenciarul Rahova pentru a-i aduce mâncare şi a îl vizita la Radu Mazăre. Cu această ocazie, el a subliniat că fratele său este mulţumit de condiţiile de cazare, mai ales dacă e să compare cu ce a avut de suportat în Madagascar.

"E foarte mulțumit, eu pot să zic chiar încântat de cum l-au primit oamenii, personalul din penitenciar îl tratează corect și foarte amabil, bănuiesc că nu neapărat cu el, ci se întâmplă lucrul acesta cu toată lumea. Știți bancul acela cu rabinul când a venit un evreu la rabin nemulțumit că nu mai are loc în casă și i-a zis rabinul: Bagă și oaia, bagă și capra și vii peste o săptămână. Când s-a întors la rabin a zis: Vai de mine ce greu e, acum scoate animalele din casă și vino după aia peste o săptămână. Și când s-a întors la rabin a zis: Vai, ce bine e acum fără animale. Așa și el este cu pușcăria Rahova, față de Madagascar. Deci mi-a mai povestit niște lucruri de acolo și, într-adevăr, ce se întâmplă aici este un vis”, a spus fratele lui Radu Mazăre, la ieșirea din Penitenciarul Rahova, conform Hotnews.

Cu această ocazie, Mihai Mazăre a povestit şi câteva momente dificile prin care a trecut fratele său în cele aproximativ 10 zile petrecute în Madagascar.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

"De exemplu, cum i-au scos să îi măsoare și să îi cântărească. Au făcut un șir lung de 40 de persoane, i-a dus pe un hol, i-a aliniat și stăteau pe un hol îngust care, pe margine, avea două rigole. De fapt, stăteau pe rigole, iar prin rigolele respective curgea apa menajeră de la toaletă, din toată pușcăria. Au stat așa 3 ore și jumătate, i-au așezat pe vine și îi ridicau pe rând: îl ducea, îl măsura, îl trecea la loc pe vine, în mediul de acolo. Sunt multe lucruri de care mi-a povestit și care sunt groaznice”, a mai fratele lui Radu Mazăre.

Acesta a mai arătat că Radu Mazăre se raportează altfel acum la condiţiile de detenţie faţă de acum câţiva ani când a stat în arest preventiv.

„I-au schimbat un pic sistemul de referință. Acum nu se mai raportează la nivelul Beciului domnesc, ci se raportează la nivelul pușcăriei de acolo (din Madagascar, nr.). Când a ajuns aici (la Rahova, n.r.) i s-a părut că sunt condiții foarte bune: aici are duș, lucruri pe care nici nu le visa acolo. (...) Intenționează, când termină carantina și o să îi permită regulamentul, să scrie la revista penitenciarului și o să facă cerere să iasă la muncă”, mai spune Mihai Mazăre.

Radu Mazăre se află încarcerat la Penitenciarul Rahova unde efectuează perioada de 21 de zile de carantină după ce a fost extrădat din Madagascar. Ulterior, acesta va fi transferat la un alt penitenciar pentru a efectua restul din pedeapsa de 9 ani de închisoare primită.
 

Citeşte mai multe despre:   radu mazare