Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Militarii români, două medalii de aur și una de argint la Jocurile Invictus 2018 (VIDEO)

Militarii români, două medalii de aur și una de argint la Jocurile Invictus 2018 (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 10:33
Militarii români, două medalii de aur și una de argint la Jocurile Invictus 2018 (VIDEO) Foto: Invictus Echipa Romaniei / Facebook Eveniment

Militarii români scriu istorie la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, de la Sydney, competiție dedicată militarilor care au fost răniți în teatrele de război.
Sportivii noştri au reușit să cucerească două medalii de aur și una de argint la diferite probe de tir cu arcul, anunţă hotnews.ro.

Eugen Pătru a reușit să căștige medalia de aur la tir cu arcul olimpic, iar echipa României a obținut medalia de aur la tir cu arc compus. Echipa este formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț.

De asemenea, echipa României la tir cu arcul olimpic a reușit să căștige medalia de argint. Echipa este formată din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu. 

Mai mult, la atletism, militarii români au obținut două clasări pe locul patru la două categorii în cadrul cursei de 1.500 de metri. Astfel, Laurențiu Șerban s-a clasat pe locul patru la atletism, proba de 1.500 de metri, la categoria IT1.
Pe timpul misiunii desfășurate în Afganistan în 2006, Laurențiu și-a pierdut piciorul drept încercând să-și salveze camarazii din iadul creat de un dispozitiv exploziv improvizat.

Tot pe locul patru, la proba de 1.500 de metri, categoria IT7, s-a clasat și Doru Hamza. El a fost rănit în 2008, în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare.

Prima medalie a României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus a fost una de bronz, câştigată miercuri de Dumitru Paraschiva, la canotaj în sală.

În total, 15 soldaţi reprezintă România la Jocurile Invictus de la Sydney. Competiţia, supranumită Olimpiada soldaţilor răniţi, a fost creată la iniţiativa Prinţului Harry al Marii Britanii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: Invictus Romania / Facebook)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Invictus,   Sidney