Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Medic din Craiova: Trebuie stabilit clar care sunt spitalele care vor prelua cazurile de COVID-19. Altfel, sistemul se va prăbuși

CORONAVIRUS | Medic din Craiova: Trebuie stabilit clar care sunt spitalele care vor prelua cazurile de COVID-19. Altfel, sistemul se va prăbuși

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mar 2020, 22:08
Eveniment

Pandemia de coronavirus face ravagii în întreaga Europă, iar sistemele medicale din multe țări occidentale au ajuns să fie depășite de situație. Cea mai mare greșeală care a fost făcută este internarea pacienților cu COVID-19 în spitale în care sunt tratate persoane cu alte afecțiuni, este de părere medicul Livia Davidescu, de la  Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Acest lucru a dus la contaminarea altor pacienți și a personalului din unitățile medicale, a explicat medicul la RFI.

Livia Davidescu susține că o soluție ar fi tratarea pacienților contaminați cu noul coronavirus în spitale amplasate în clădiri preconstruite care pot avea structură paviolionară sau spitale de campanie.

”Trebuie stabilit clar care sunt spitalele care vor prelua aceste cazuri cu patologie de COVID. Dacă vom disemina cazurile în toate spitalele, mai ales în acestea monobloc în care atunci când izolăm, trebuie să izolăm mai multe secții în același timp, sistemul se va prăbuși. Dovadă e tot ce s-a întâmplat în Suceava, București, Hunedoara. Este clar că atunci când aduci un caz COVID și expui personalul, este inerentă izolarea personalului. Astfel scoți din lupta contra COVID niște piloni foarte importanți.

Trebuie să evităm a mai aduce cazurile netestate în spitalele monobloc, în aceste spitale județene, extraordinar de mari, cu un număr mare de personal și un număr mare de paturi. Nu ne putem permite acum să amestecăm pacienții cu COVID cu pacienți fără COVID. Soluția ar fi spitale modulare, construite astfel încât să se respecte niște circuite”, a declarat medicul Livia Davidescu pentru sursa citată.

Totodată, aceasta a insistat asupra importanței testării în masă a populației și a propus rotirea angajaților din unitățile medicale astfel încât să fie scăzut riscul de contaminare.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Craiova,   COVID-19