Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Îngerul copiilor” s-a dus la ceruri: „A plecat un medic care a salvat mii de vieți”

„Îngerul copiilor” s-a dus la ceruri: „A plecat un medic care a salvat mii de vieți”

Un articol de: B1.ro - 26 Oct 2018, 11:55
„Îngerul copiilor” s-a dus la ceruri: „A plecat un medic care a salvat mii de vieți” Eveniment

Medicul Marin Burlea, supranumit „îngerul copiilor” a încetat din viață la Institutul Regional de Oncologie Iași.

„A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune” a declarat fiica lui Marin Burlea, conf. dr. Anamaria Ciubara, citată de bzi.ro.

Doctorul și-a primit titlul de „înger” al copiilor după ce a acceptat să facă naveta Iași – Tulcea pentru a se îngriji de copiii bolnavi care au rămas fără medic pediatru în oraș, însă nici o clipă nu s-a gândit cât de greu va fi să găsească un înlocuitor.

 „Din nefericire, medicii nu sunt motivați să rămână în România. Aproape 25.000 de medici sunt plecați peste granițe. Poate nu ne dăm seama, dar e un fapt îngrijorător!”, declara la acel moment prof. univ. dr. Marin Burlea

Întrebat fiind despre lipsurile sistemului medical din România, Marin Burlea spunea că există o dominanță materială inexplicabilă: „În secolul vitezei și era informației avem impresia că medicina se poate învăța de pe internet. Nu mai există devotament, generozitatea de a veni sâmbătă și duminică în spital pentru a-ți vizită pacienții, să faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite în societate nu doar profesionalism, ci trebuie să transmită principii sănătoase de viață, familie, îngrijire și alimentație”.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Iasi