Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medic: ''Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Poate fi oricare dintre noi''

Medic: ''Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Poate fi oricare dintre noi''

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Oct 2020, 14:02
Medic: ''Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Poate fi oricare dintre noi'' Foto: Hepta.ro Eveniment

Medicul Andra Ticărău, de la spitalul modular COVID din Chitila, face un apel la oameni pentru respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Aceasta mai spune că "Nu știm încă cine și de ce dezvoltă forma gravă de COVID. Cea care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi."

Medicul Andra Ticărău susține că un pacient al său de 46 de ani, respira cu ajutorul aparatului de oxigen,  a fost transferat ieri la Institutul Matei Balș, unde a unde a așteptat mai multe ore pentru că nu mai sunt locuri la ATI. 

"Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!"

"5.000 de cazuri. Din pix, nu-i așa?! D'aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar "declarați" pozitiv. Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi", avertizează medicul Andra Ticărău, potrivit Hotnews.ro. 

"Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni (cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e ), măcar pentru următoarele două saptămâni. Nu-mi place panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență! Sănătate!"

Citeşte mai multe despre:   medic,   recomandari,   masca