Medic român din Norvegia, despre decesele vârstnicilor după vaccinarea anti-COVID: ”Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală”

Medic român din Norvegia, despre decesele vârstnicilor după vaccinarea anti-COVID: ''Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală''
Foto: hepta.ro/ DPA Images / Gareth Fuller

Medicul Alina Carmen Porojnicu, medic oncolog în Norvegia, a vorbit, la Antena 3,despre cele 23 de persoane în varstă, care s-au vaccinat cu serul Pfizer, și-au pierdut viața.

”Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală”, a spus medicul românt stabilit de 15 ani în Norvegia.

Potrivit medicului român stabilit în Norvegia, Agenţia Norvegiană a Medicamentului a evaluat 13 decese din rândul celor 23 înregistrate în căminele de bătrâni.

„Concluziile sunt că au murit la scurt timp după vaccinare, dar nu a apărut niciun fel de semnal de toxicitate neaşteptat, de complicaţii nemaivăzute la vaccin, ci pur şi simplu au murit. Dacă acel vaccin le-a indus reacţii adverse tip febră sau ceva de genul care a decompensat fizic. Practic, nu e o asociere, nu e o cauză în vaccin. Îmi e foarte greu să spun. Să ne amintim că foarte mulţi bătrâni din grupa respectivă mor, deci se aşteaptă să moară în jur de 300-400 în fiecare săptămână, de cauze naturale. Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit din cauze naturale la scurt timp după vaccinare”, a spus Alina Carmen Porojnicu, medic oncolog în Norvegia, la Antena 3.
Medicul român a precizatcă norvegienii au o stare de sănătate în general foarte bună.

„Norvegia neavând un număr mare de infectări, situaţia a fost relativ sub control pe perioada întregii pandemii. Strategia Guvernului a fost de a vaccina pe cei mai vulnerabili dintre pacienţi şi atunci au început cu căminele de bătrâni. Pe 14 ianuarie au fost raportate aceste cazuri, 23 de bătrâni care au murit la scurt timp după vaccinare”, a mai adaugat medicul.

23 de pacienți au decedat dupăce au fost vaccinați

Cei 23 de pacienți morți fuseseră imunizați cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, autoritățile norvegiene iau în calcul posibilitatea că bătrânii să fi murit din cauza posibilelor reacții adverse.

„Ar putea fi o coincidență, dar nu suntem siguri. Nu există o conexiune certă între decese și vaccin”, a sustinut Steinar Madsen, directorul medical al Agenției norvegiene a medicamentului. Doctorii din Norvegia au fost rugați să facă evaluări mai minuțioase a pacienților în vârstă și firavi care așteaptă să fie vaccinați, au relatat jurnalistii de la British Medical Journal. Toți cei decedați erau pacienți bătrâni, de peste 80 sau 90 de ani, din aziluri.

„Nu suntem alarmaţi sau îngrijoraţi, deoarece acestea sunt evenimente foarte rare şi au loc la pacienţii foarte fragili, cu boli foarte grave”, a spus Steinar Madsen, directorul medical al Agenţiei Norvegiene a Medicamentului.

Norvegia a raportat până acum aproape 60 de mii de infectari cu coronavirus și peste 500 de decese provocate de virus.

Urmăriți B1TV.ro și pe