Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicamente şi produse pentru bebeluşi expirate de câteva luni, descoperite în farmacii din Harghita

Medicamente şi produse pentru bebeluşi expirate de câteva luni, descoperite în farmacii din Harghita

Un articol de: - 22 Oct 2014, 17:03
Medicamente şi produse pentru bebeluşi expirate de câteva luni, descoperite în farmacii din Harghita Eveniment

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit în mai multe farmacii din județul Harghita mai multe medicamente, produse pentru bebluși și cosmetice expirate de câteva luni.

Șeful Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Harghita, comisarul șef Laurențiu Moldovan, a declarat, miercuri, că în urma unor controale privind comercializarea produselor în 21 dintre farmaciile din județ, la 14 dintre acestea au fost găsite nereguli.

„La șapte din cele 21 de farmacii controlate în județ au fost găsite la comercializare produse cu termenul de valabilitate expirat încă de la începutul lunii iunie și vorbim aici despre suplimente alimentare, medicamente - între acestea și antibiotice - produse destinate bebelușilor și diferite produse cosmetice. De asemenea, comisarii au constatat că nu sunt respectate condițiile de păstrare a mărfurilor, că în unele situații prețurile nu sunt aplicate în locuri vizibile pentru consumator și că nu se respectă legislația privind promoțiile", a afirmat Laurențiu Moldovan, citat de Mediafax.

Pentru abaterile majore constatate în urma controalelor desfăşurate pe parcursul a patru zile, comisarii CJPC Harghita au sancţionat 12 farmacii cu amenzi în valoare totală de 53.000 de lei, au dat zece avertismente și au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de 1.103 lei.

Citeşte mai multe despre:   Harghita