Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicamentele îi dădeau halucinații! MĂRTURII INCREDIBILE despre campionul sinucigaș de la Iași

Medicamentele îi dădeau halucinații! MĂRTURII INCREDIBILE despre campionul sinucigaș de la Iași

Un articol de: - 28 Dec 2017, 07:37
Medicamentele îi dădeau halucinații! MĂRTURII INCREDIBILE despre campionul sinucigaș de la Iași Eveniment

În a treia zi de Craciun, vestea mortii antrenorului emerit de box Viorel Soroceanu i-a șocat pe toti cei care l-au cunoscut. Antrenorul în vârsta de 63 de ani suferea de ciroză hepatică, recent și-a pierdut și mama, iar toate aceste necazuri l-au împins la un gest extrem, scrie BZI.

Îndragitul antrenor a fost gasit în masina sa, într-o parcare, cu venele taiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Consilierul Direcției Judetene pentru Tineret și Sport Iași, Alexandru Cisman, un apropiat al antrenorului Viorel Soroceanu, a dezvaluit ultima discuție pe care a avut-o cu antrenorul, cu două saptamâni înainte de tragica întâmplare.

"Acum doua saptamâni, Viorel a venit la mine și m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a închide activitatea clubului său, Box Club Soroceanu. I-am explicat ce pași trebuie să facă, care sunt procedurile. L-am întrebat de ce vrea sa închidă clubul, iar el mi-a spus că nu mai vrea să continue, că nu mai poate. Nici prin gând nu mi-a trecut că la scurt timp se va întâmpla o tragedie.", a declarat Alexandru Cisman.

O alta decizie care parcă i-a prevestit sfârșitul a fost cea de cerere de pensionare de la CSS Unirea, unde era plătit cu ora. "El lucra în ultima perioada si la CSS Unirea, fiind platit cu ora, iar în luna noiembrie am înteles ca a facut o cerere de pensionare, spunându-i directorului ca nu vrea sa mai continue", a completat Cisman.

Președintele Federatiei Române de Box, Vasile Citea, a primit si el cutremurat vestea mortii lui Soroceanu. "A fost un om sufletist, care a trait pentru box. A dat totul acestui sport. Un om inimos, care a facut multe lucruri frumoase alături de maistrul Iosif Matthes. Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi! Ovidiu Bobirnat a fost vârful carierei sale de antrenor, dar a pregătit la cluburile Voința și Nicolina mulți alți sportivi de valoare. A fost primul antrenor de box din Iași care s-a aplecat și asupra fetelor și a deschis o secție feminină, cu care a avut rezultate frumoase", a declarat Vasile Citea.

Presedintele Federației Române de Box, a vorbit și despre starea de sănătate a celui care a instruit mii de elevi, punându-și mari semne de întrebare asupra starii psihice pe care Viorel Soroceanu o avea în momentul sinuciderii.  Vasile Citea crede că tratamentul pe care îl urma Soroceanu l-ar fi putut afecta în mod decisiv.

"E o pagină neagră în boxul românesc, era un om dedicat. (...) Știu că el a fost depistat cu pancreatită, destul de avansată. S-a lungit mult acest tratament, cu o pancreatită pe care a dus-o în picioare. Din câte am înțeles, tratamentul pe care îl făcea pentru această boală dă și stări de halucinație. Așa au avut loc și evenimentele de la sala Voința, când a amenințat că se aruncă de pe sală.", a mai povestit Vasile Citea, Președintele Federatiei Române de Box.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

Nascut pe 26 mai 1954, Viorel Soroceanu a descoperit mai multi pugilisti de valoare în cariera sa de antrenor, cel mai cunoscut fiind Ovidiu Bobîrnat, participant la Olimpiada de la Sydney și medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston (Statele Unite).

Ca pugilist, Viorel Soroceanu a luptat în 120 de meciuri și a pierdut doar 10. Activitatea de antrenor a lui Soroceanu se leagă de clubul Voința, acolo unde a descoperit și slefuit mulți copii ajunși ulterior campioni. Antrenorul era casatorit și are doi băieți.

 Înmormântarea va avea loc sâmbata, la ora 11:00, la cimitirul Sf. Vasile, din Iași.

 

Citeşte mai multe despre:   sinucidere,   box,   antrenor